dinsdag 30 mei 2017

Kerstster overhouden

Hoe kun je hem verzorgen en overhouden ? KERSTSTER : verzorgen en overhouden. De Kersster, in keurig latijn Euphorbia Palcherrima maar ook wel Poinsettia genoem staat deze maand weer volop in de belangstelling. Met duizenden tegelijk worden zij naar de winkels vervoer in alle kleuren en maten.


Voor ieder interieur wat wils.

Hij krijgt méér gekleurde bladeren en bloemknopjes naarmate de dagen korter worden. Uiteindelijk zullen de schutbladeren groen kleuren of afvallen. Als dat gebeurt, kunt u de scheuten tot de helft terugsnoeien en de plant iets koeler zetten – °C). Na kerst de plant laten staan, netjes water gegeven, goed verzorg zelfs verpot in een grotere pot. De schutbladeren zijn rood of wit, met allerlei overgangstinten.


Er zijn zelfs variëteiten met tweekleurige . De hulst met zijn mooie rode bessen zorgt buiten voor de nodige kerstsfeer, binnen is deze eigenschap weggelegd voor de prachtige kerstster.

Het bijzondere aan deze kamerplant zit hem in de felgekleurde schutbladeren. De eigenlijke bloempjes aan het einde van de stengel zijn licht geel-groen, en daardoor vallen ze . Als de bladeren zijn afgevallen, gaat u de plant verpotten. Als je je plant wilt overhouden , kun je het volgende doen : trek rubber handschoenen aan en snoei de stengels tot de helft terug. Het witte melksap zal eruit lopen.


Hierna wordt de plant gewoonlijk weggegooid. Men gebruikt de kerstster dus als wegwerpplant. De bloei van de plant kan echter wel maanden aanhouden. En de ervaren plantenliefhebber zal met enige inspanning de plant kunnen overhouden en zelf vermeerderen. In dit artikel over de kerstster , poinsettia of Euphorbia pulcherrima info over de standplaats, water geven, onderhou grondsoort en voeding en bemesting.


Er wordt vaak gedacht dat kerststerren wegwerpplanten zijn, maar die bestaan niet in de natuur. Je kunt de baby- kerststerren met wat zorg heel goed overhouden en ze tot volwassen planten opkweken waar je jaren plezier van kunt hebben. Dat is wat de kwekers zelf ook doen.


Het proberen waard en nog . Een kerstster kan heel goed het gekleurde middelpunt vormen van een zelf gemaakt kerststukje.

En wees voorzichtig zodat u de wortels niet beschadigt. De plant is inheems in Midden-en Zuid-Amerika en kan daar een hoogte van meter bereiken. De bladeren zijn donkergroen en licht gekarteld. De kerstster hoort bij de familie van de wolfsmelkachtigen.


Ze zijn er alweer gedurende enige weken volop, de overbekende kerststerren. Na de bloei kan men deze Erica vrij moeilijk overhouden. Dracaena De grote dracaena die in de woonkamer staat, is ook naar buiten verhuisd. Ik zet hem wel vaker in de zomer buiten. Hij kan alleen niet in de zon staan.


Deze plant groeit altijd zo snel. Ik heb hem wel eens zo ver teruggesnoeid dat iedereen . Kerstster , buiten, overhouden ,. Helleborus is een echt winterbloeiende plant. Hoe zorg je ervoor dat hij jaar in jaar uit goed blijft bloeien. Er bestaat een reeks planten die men ondanks alle goede zorgen niet kan overhouden.


Euphorbia pulcherrima), het Kaaps viooltje (Saintpaulia Ionantha-hybriden), de cyclaam (Cyclamen persicum) of de sleutelbloem ( Primula vulgaris).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.