dinsdag 1 september 2015

Aardappelsoorten

Er zijn dan ook ontzettend veel aardappelsoorten. En alleen al in Nederland worden er 5soorten geteeld. Niet alle aardappelen zijn voor de verkoop bij de groenteman.


Hierdoor blijft de aardappel verrassend en veelzijdig. Deze lijst met aardappelsoorten hieronder is niet compleet. Het is slechts een greep uit de verkrijgbare soorten, of beter gezegd rassen.

Aviko maakt gebruik van verschillende aardappelrassen om een constante hoge kwaliteit te kunnen garanderen. Ieder aardappelras heeft zijn eigen kwaliteiten. Op deze pagina leest u welke rassen Aviko zoal gebruikt en waarom bepaalde rassen juist niet.


Ook leest u welke invloeden er nog meer meespelen voor het . De aardappelsoort die wereldwijd het meest geteeld wordt, is Solanum tuberosum (een tetraploïde met chromosomen). De andere soorten worden vooral in Zuid-Amerika geteeld. Je kunt een heel boek bestellen waarin ze beschreven worden.


Wellicht dat er weer een paar bij gekomen zijn, maar dat kan ik zo gauw niet vinden.

Toegevoegd na minuten: - Januari vorig jaar is er een nieuw biologisch aardappelras geïntroduceer dragende de naam Carolus. Ze horen bij de Nederlandse cultuur. Maar hoeveel weten we er eigenlijk van? Eke van Koken met Kennis zet alle rassen voor je op een rijtje en vertelt waar je deze pieper het best voor kunt gebruiken.


Elke soort heeft een eigen bereidingswijze, een eigen kleur, vorm, teeltwijze, bewaar-, smaak- en structuureigenschappen. Dit zijn de meest voorkomende aardappelsoorten. Lekkere aardappels bereiden op veel manieren. Aardappel Soorten en hun bereidingen. Het aantal aardappelsoorten is divers en ruim.


Ontdek het verschil en gebruik ze voor de juiste bereidingen met Vanderhaegen Potatoes. In aardappelhuizen worden aardappelrassen met elkaar gekruist om nieuwe, betere soorten te kweken. Deze soorten zijn minder gevoelig voor ziektes, zien er mooier uit, of zijn geschikter voor verwerking tot bijvoorbeeld frites. De oogst is vooral in het najaar.


Na de oogst worden de aardappelen . Van vast tot superkruimig. Maar welke soort kun je het best gebruiken voor welke bereiding? Ontdek hier de verschillende aardappelsoorten en hoe je ze het best klaarmaakt.


Al honderden jaren worden er aardappelen, ook wel piepers genoem in Nederland gegeten.

Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen die verschillende aardappelsoorten ? AARDAPPELSOORTEN IN CYPRUS. SPUNTA: Deze Nederlandse variëteit is één van de oudste soorten die thans op Cyprus worden geteeld. Verschillende aardappelsoorten :- Frieslander (lichtkruimig, voor koken en frituur) - Agria (frituur)- Doré (kruimig)- Bildstar (Redelijk vastkokend)- Nicola ( vastkokend) Prijs. Het Basque Institute for Agricultural Research and Development, NEIKER- Tecnalia, heeft een onderzoekproject afgesloten. Tijdens het project werd onderzocht welke aardappelsoorten zich het beste aanpassen aan de verwachte klimaatveranderingen.


Deze klimaatveranderingen houden onder andere in . Maar één week verkrijgbaar en dus een wel zéér exclusief aardappeltje. Daarna volgt een oogstfeest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.