donderdag 17 maart 2016

Eetbare planten gids

Tips voor eetbare planten en paddenstoelen om de database aan te vullen zijn van harte . Eetbare planten en paddenstoelen. Deel 2: bloemen en bladeren. Eten uit de natuur is lekker, gezond en gratis. Wildplukken: eetbare planten helpt je om wilde bloemen en bladeren te vinden, plukken en bereiden.


Met wilde planten kunt u bijvoorbeeld thee, siroop en wijn maken, maar ook soepen, salades en nog veel meer gerechten bereiden.

In dit boek worden meer dan . Ik raad dit product aan. De drie auteurs van dit boek is het gelukt om op een compacte, uitputtende wijze de planten en bomen te beschrijven, zodat een leek met eetbare planten en . Deze plantengids behandelt 4eetbare en geneeskrachtige planten en paddestoelen, meest inheems voorkomend. De gids is uit het engels vertaald en voor het nederlands taalgebied bewerkt.


In het kort wordt ingegaan op het verzamelen, bereiden en bewaren van de planten. De besproken planten worden afgebeeld . Kremer geeft antwoord wat je wel en niet kunt eten uit de natuur.

Alle belangrijke eetbare wilde vruchten en kruiden en hun giftige dubbelgangers in onze streken komen aan de orde, . Uitklapbare kaart met veel voorkomende wilde plantensoorten in Noord-Amerika die je kan eten. Tevens een overzichtje van giftige en niet- eetbare planten. Hoewel de natuur veel eetbare planten bevat, herbergt deze ook veel niet- eetbare , en zelfs zeer giftige, planten.


Plantenkennis is daarom levensbelangrijk! De grondregel zegt ons om geen planten te eten die je niet kent en waarvan je dus niet zeker bent of ze eetbaar zijn. In een extreme overlevingssituatie kan je via een . Het Vlaams Zaadhuis, online zaden bestellen - leverancier van zaai- en plantgoed - groenten (o.a. asperges en aardappelpootgoed), bloemen, bolgewassen, fruit, kruiden, tuingereedschappen en veel meer. Vraag uw gratis cataloog! Tijdens de tocht krijgen de deelnemers begeleiding van een gids , die laat zien waar . Wat zijn risicoplanten ? Ook eetbare vruchten kunnen een risico inhouden.


Appels, pruimen, perziken en abrikozen zijn niet . Uitgever: KNNV Uitgeverij. Prijs: € 1(Excl. verzendkosten). Verzendkosten: € (binnen Nederland).


Een culinaire plantengids voor . De naam jodenkers is afgeleid van de vorm van de vrucht die doet denken aan de middeleeuwse hoofdbedekking van Joden.

Tijdens de excursie legt de gids je uit welke planten eetbaar zijn en welke je beter kan laten staan. Luister naar uitleg over de meest gangbare . Geschreven door de chef van NOMA, het beste restaurant ter wereld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.