vrijdag 30 september 2016

Egyptische godsdienst

De meeste goden leken wat vorm betreft veel op elkaar maar konden door bepaalde symbolen of verschijningsvormen van elkaar worden onderscheiden. Dikwijls was sprake van . Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. In het algemeen kan gezegd.


Wij hebben dit onderwerp gekozen omdat het ons heel erg interessant leek.

Wij gaan hierover ook een presentatie in de klas geven. Verder vertellen we niks. Dat blijft nog een grote verrassing.


Bevolking Egypte Egypte telt ongeveer miljoen inwoners waarvan procent in het Nijldal en de Delta woont. Dit is procent van het totale grondgebied van Egypte. Egyptische Godsdiensten Godsdienst was heel belangrijk bij . De bevolkingsdichtheid in dit gebied is daardoor ook erg hoog.

Waar het landelijk gemiddelde op inwoners per vierkante kilometer ligt, is het in het . THEMAMAAND OUDHEID – Net als de Oude Grieken en Romeinen hadden de Egyptenaren een eigen mythologie. Andere bekende namen zijn Isis, . Gemaakt voor ICT in het onderwijs. De Egyptenaren geloofden niet in go maar in meerdere goden. Iedere god had zijn eigen taak.


In veel gebieden hadden de goden weer andere namen. De oude Egyptenaren waren hun tijd ver voor. Egypte heeft nog veel historische bezienswaardigheden van deze tij zoals de piramides, tempels, tombes en vele beelden. Ook hadden de Egyptenaren hun eigen goden. Hij had ook een vrouw: Isis, de beschermgodin met toverkracht.


Samen hadden ze een zoon: Horus, de hemelgod. Amon werd vaak afgebeeld met een hoofdtooi met twee veren, of met een ramskop. Ten tijde van de 18e dynastie in . Naast goden die het land vereerd werden waren er plaats ook verschillende goden die in een plaats vereerd.


De goden zagen er vaak uit als een dier of een mens.

Pre- dynastische geschiedenis. Thema's die overeenkomen met andere godsdiensten. Spring naar Godsdienst - De Islam is de godsdienst van de staat. Osiris was de god van het dodenrijk.


De wetgeving in Egypte wordt meer in overeenstemming met de islamitische wetgeving (shariah) gebracht . Hoe belangrijk is godsdienst voor de Egyptenaren ? Wie zijn de belangrijkste goden en hoe worden zij voorgesteld? Welke functie hebben de . In deze cursus staat de godsdienst van het oude Egypte centraal. Deze was zeer complex, telde een groot aantal goden met verschillende verschijningsvormen en speelde een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de oude Egyptenaren. Om de goden en godinnen te vereren, bouwden de Egyptenaren enorme .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.