vrijdag 30 september 2016

Slakken doden

Maar het is een verschrikkelijk dieronvriendelijke manier om het diertje te doden. Het heeft hetzelfde effect als zoutzuur op de mens heeft. Uiteindelijk blijft er van de slak alleen een beetje slijm over. De meeste slakken eten allerlei plantaardig materiaal, dood of leven en dood dierlijk materiaal. Huisjesslakken geven ook aan dat er genoeg kalk in de bodem zit.


Segrijnslakken zijn naar het schijnt even lekker als wijngaardslakken.

Deze verjagen de slakken. Gebruik ecologische slakkenkorrels van Ecostyle. Beperk vochtige plaatsen in jouw tuin. De slakkenkorrels doden snel en efficiënt. Ruim op tijd en stond de gevallen bladeren op en kijk uit dat er geen omgedraaide lege . Slakken houden enorm van een vochtige omgeving.


Ze zorgen wel voor een pak opruimingswerk in de natuur! Eigenlijk eten ze alles, van dood organisch materiaal, levende planten, tot kleine diertjes. Helaas doen ze zich ook maar wat graag te goed aan jouw sappige plantenbladeren.

Een mooiere dood is nauwelijks denkbaar, maar het opruimen van die opgeblazen slakken is minder leuk. Omdat slakken niet van een scherpe ondergrond houden, kun je randjes om je planten heen draperen. Het wordt natuurlijk een ander verhaal wanneer je tuin plotseling is omgevormd tot een slagveld vol afgeknabbelde planten. Naaktslakken zijn namelijk dol op de bladeren . De naaktslakken komen op het bier af, drinken zich een stuk in de kraag, en sterven een benevelde verdrinkingsdood.


Niet de allerslechtste dood , toch? Ik heb nooit veel vertrouwen in biervallen gehad. Volgens mij genieten de slakken van het bier, om er vervolgens heel wat vrolijker weer uit te kruipen. Dit komt doordat de slak voor verreweg het grootste deel uit water bestaat en zout onttrekt door osmose al het water aan de slak.


Het voer in het middel kan bestaan uit iets wat de slak zal doden. Een slakkenval werkt in principe hetzelfde als het schoteltje met komkommer. Het nadeel bij een echte slakkenval is dat ook zeer kleine visjes in de val terecht kunnen komen en indien gebruik gemaakt word van slak dodend voer het gevangen visje daar . Echter wordt het gebruik van zout ten zeerste afgeraden.


Allereerst heb je er grote hoeveelheden van nodig en is het slecht voor de bodemgesteldheid. Daarnaast bezorg je slakken er een enorme lijdensweg en gruwelijke dood mee. Het zout vreet zich namelijk langzaam door de slak heen, en veroorzaakt onnodig lijden. Dit is waarom slakken smelten van zout!


Ik vond ze terug in groepjes, dood , achter de tuinkast. De eerste nachten was in meer dan een uur bezig met .

Voor vele moestuiniers zijn slakken met voorsprong nummer van de te vrezen beesten. Hieronder zet ik een aantal feiten en fabels op een rijtje en geef ik een aantal trucs om de beestjes uit je moestuin te krijgen. Feit: we hebben invasieve slakkensoorten Er zijn minstens twee zeer invasieve . Doeltreffend slakken bestrijden. Er bestaan heel wat efficiënte middelen om slakken te doden , ook ecologische. Korrels: slakkenkorrels lokken slakken.


Strooi ze uit bij vochtig weer. Ecologische korrels zoals AVEVE Bio Anti- Slak zijn veilig voor kinderen en huisdieren. Bovendien is Escar-Go 1 biologisch afbreekbaar en uiterst veilig voor huisdieren en kinderen,.


Of zet levende aaltjes in, hun natuurlijke vijanden. Ze doden slakken en zijn onschadelijk voor je planten. Bestel deze aaltjes tegen slakken in je AVEVE- winkel. De schade aan mooie planten is vaak groot. Om ze te stoppen gebruiken veel tuiniers giftige middelen die slakken doden.


Met alle gevolgen voor vogels, kikkers en egels die slakken eten. Een nieuw, natuurvriendelijk middel is dan ook noodzaak. Dood naaktslakken met een val met maïsmeel. Maïsmeel is goedkoper, maar trekt waarschijnlijk minder naaktslakken aan. Doe een of twee eetlepels maïsmeel in een pot en leg deze op zijn kant in de tuin neer.


Zorg dat het maïsmeel droog blijft. Nadat de naaktslakken het opgegeten hebben zet het maïsmeel zich uit, . Aaltjes of nematoden zijn microscopische kleine wormpjes die slakken zullen parasiteren en doden. Je lost een verpakking aaltjes op in water en verspreidt het over je oppervlakte. De aaltjes gaan dan actief op zoek naar slakken en dringen de slak binnen. Eenmaal in de slak zal een speciale bacterie, . Om slakken te doden kan je mensen bellen, kost wel gel om ze weg te halen.


Maar zelf een trucje: Je moet op die slakken spugen, want je spuug is zout, en slakken gaan smelten bij zout. Dus kan je gerust ook zout erover strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.