dinsdag 27 september 2016

Slakken kweken

Slakken kweken klinkt gemakkelijker dan het is! Loop je met het idee rond zelf slakken te willen kweken? Lees hier meer over het zelf houden van slakken voor. Lees alle informatie over het bijzondere proces van slakken kweken bij slakkenkwekerij Slow Escargots in Nieuwaal.


Hoe zet je een slakkenkweek op? Vaak krijgen we op het forum de vraag hoe je een slakkenkweek moet opzetten.

Dat is ook niet zo gek, want met onze hobby hebben we van de tijd eerder te weinig dan teveel slakken. Daardoor kunnen we ook geen slakken epidemie veroorzaken in Langdorp. In de winter wordt de kweek opgestart in de kelder aan een temperatuur van 22°C. Vanaf april verhuizen de slakken naar een tunneltent . Vele aquarianen zullen zeggen: kweken ? Hoe kom ik vanaf, vind ik een veel betere vraag!


Daar ligt dus ook meteen de aanleiding van dit artikel. Om van een slakkenplaag af te komen, wordt gelukkig vaak naar een natuurlijke oplossing gezocht.

Meestal zal dit uitkomen op een slaketende vis zoals de Clown Botia of een . Slakkenkwekerij Sint Heribertus wil alle drie deze soorten slakken kweken , maar legt zich commercieel vooralsnog toe op Gros-Gris en voor een geringer deel op Petit-Gris. Het kweken van de wijngaardslak wordt voorlopig als hobby gezien. De Wijngaardslak wordt vooral in Duitsland in open parken gekweekt en heeft . De 37-jarige Pascal Javornik uit Kinrooi is druk in de weer met zijn escargoterie Belgohelix uit de grond te stampen.


Het is allemaal begonnen toen we zes slakjes voor de kinderen meebrachten. Tsja, hypothetisch moet het bespreken mogenlijk zijn(ik spreek voor mezelf). Zelf heb ik wel zoiets van : ik kan mijn kas dan beter voor groenten gebruiken en voor de slakken een eigen bak oid te maken. Als je kippen kan en mag houden en slachten waarom dan geen slakken kweken ? Ze eten alleen maar mijn planten op!


Maar ze kunnen hartstikke interessant zijn! Het verschil tussen volwassen en jongere slakken is niet de grootte, maar de hardheid van hun huisje. De mooie volwassen slakken worden geselecteerd voor de kweek. Dan zijn er nog kleinere slakjes in de kas.


Deze groep wordt samen met de oudere slakken apart gezet en samen gaan ze in winterslaap. Waar vind je die tegenwoordig, de echte slakkenkwekers. Waren slakken vroeger het volksvoedsel en werden ze veel en vaak gegeten tijdens de druivenpluk in Frankrijk, tegenwoordig is het een luxe, een delicatesse.


Al heel wat Limburgse boeren zijn de afgelopen jaren overgeschakeld op het.

Ik wil de Rolls-Royce onder de slakken kweken. De oogst van de slakken die in de open lucht worden gekweekt vindt plaats in september. Daarna wordt het koud en nemen de beestjes te weinig voedsel om nog te kunnen groeien. Bedrijven die de slakken in tunnels kweken kunnen het productieseizoen verlengen tot november. Bestaat er een manier om zelf thuis wijngaardslakken te kweken voor consumptie?


Ik heb al wat zitten zoeken maar nergens vind ik info over hoe je thui. De kweek ervan is zo goed als onmogelijk. De segrijnslak Petit-Gris (Helix aspersa Muller). Hij is makkelijk te kweken. Een grote escargot afkomstig uit Noord-Afrika, waarvan ook . De meeste aquarianen zullen het kweken van slakken een beetje vreemd vinden klinken: de beestjes staan over het algemeen bekend als plagen.


Echter zijn er een aantal aquariumbewoners die graag een slakje lusten, en aangezien het niet echt handig is om telkens nieuwe slakken te kopen is het geen . Wij voldoen daarmee aan de strengste Europese Normen. De produktie gebeurt nu in 6Mserres en 3. Die geven jaarlijks de ruimte aan ongeveer 800.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.