maandag 26 september 2016

Ceanothus snoeien

De struik verdraagt snoei goed. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de struik bloeit op oud hout. Alle takken die je snoeit zullen datzelfde jaar niet bloeien. Snoeien kan dan ook het best na de bloei gebeuren. Over het snoeien van Amerikaanse seringen wordt verschillend gedacht en geschreven.


De Amerikaanse sering kent ook verschillende types en soorten die niet allemaal dezelfde behandeling vragen.

Deze Amerikaanse sering bloeit van . Er zijn er die wit, witroze, licht- of diepblauw bloeien. De bloemtrossen zijn beduidend kleiner dan van de gewone sering. Aan het eind van de bloei verschijnen mahoniekleurige, glanzende vruchten. Bevroren takken kunnen dan ook verwijderd worden.


Ceanothus thyrsiflorus var. Kijk voor meer informatie bij het artikel sering . In het voorjaar de planten tot ongeveer de helft terugknippen.

Het eenjarige hout geeft ook de meeste en grootste bloemen, daarom is snoeien ook zeker raadzaam. In strenge winters willen ze nog wel eens het loodje . De oude scheuten kunt u het beste terug snoeien op een paar ogen van de hoofdscheut. Het snoeien van deze Amerikaanse Sering is niet nodig, maar om hem mooi in vorm te . Een struik met blauwe bloemen. Hoe en wanneer moet je de Amerikaanse sering snoeien , wat is de beste standplaats, welke verzorging heeft de . Als ze tussen vaste planten staan is dat meestal voldoende bescherming tegen bevriezen. Het blad is klein en donkergroen van kleur.


SNOEIEN De voorjaarsbloeiende variant wordt na de bloei gesnoeid. De muurstruik spreekt het meest tot de verbeelding. Een blauwe muur van verrukkelijke bloemen met prachtig glanzende donkergroene blaadjes is immers een lust voor het oog. Maar hoe krijg je hem zo ver. Plant de struik ongeveer . Om de bloei te bevorderen, strooit u voor de bloei in mei wat (koe-) mestkorrels.


Bekijk alle reacties via groeninfo. Fruit: druiven snoeien druiven snoeien druif snoei blauwe druiven boskoop glory trossen witziekte ziektes bladeren snoeien druiven snoei druif druivelaars snoeien druivelaar druiven dunnen.

Hortensia snoeien van de verschillende . Het mesten kunt u in het najaar en het voorjaar doen, om de plant te beste overwintering en start in het voorjaar te geven. Je kunt hem snoeien in de lente of einde van de zomer. Om de struik wat compact te houden snoei je hem einde van de zomer een beetje terug. Kwaliteit, Deze plant is met zorg geselecteerd door de groenspecialisten van Intratuin. Nederlandse naam, Amerikaanse sering.


Ook dit is een bladhoudende, dus vroeg bloeiende cultivar. Daarom is het aan te raden pas na de bloei te snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.