donderdag 29 september 2016

Ijzeren voorraadstelsel voorbeeld

Bijlage 1: Historisch verloop van de Goudprijzen. Het verschil tussen de commerciële en fiscale voorraadwaardering . Met ijzeren voorraad wordt de minimale voorraad aangeduid die altijd aanwezig is in een bedrijf om te kunnen produceren. Bij de meeste ondernemingen is de voorraad niet . In deze thesis zal worden onderzocht of het lifo- en ijzeren voorraadstelsel zijn geaccepteerd binnen het goed koopmansgebruik, IFRS en de toekomstige CCCTB.


De ijzeren voorraad is de voorraad die het bedrijf nodig heeft om de continuiteit van de produktie te kunnen waarborgen.

Als voorbeeld ter verduidelijking kan het arrest BNB. Het toekomstbeeld van de fiscale voorraadwaardering. Rekenvoorbeelden en lijst van afkortingen. IJzeren voorraadstelsel.


Voordelen van het ijzeren - voorraadstelsel. Het ijzeren - voorraadstelsel en het lifo-stelsel zijn voorraadwaarderingstelsels die stammen uit het begin van de 20e. Het ijzeren voorraadstelsel richt zich op gelijksoortige voorraden (bijvoorbeeld bulkgoederen) en wordt niet toegepast als er sprake is van duurzame productiemiddelen.


In bijlage zijn twee voorbeelden van het ijzeren voorraadstelsel uitgewerkt.

In het eerste voorbeeld is er sprake van een manco en in . Met name in tijden van sterk stijgende prijzen kunt u met de wijze van voorraadwaardering belasting besparen. Bij het ijzeren - voorraadstelsel kan de voorraadwaardering per saldo zelfs negatief zijn. In de balanswaarde zit stille reserve een stille reserve verscholen. De balans kan dan zo worden gecorrigeerd dat de stille reserve zichtbaar wordt, bijvoorbeeld bij waardering volgens individueel lifo in het cijfervoorbeeld van paragraaf . Goed koopmansgebruik en ijzeren voorraadstelsel.


Voor de bepaling van de jaarwinst kan het systeem van voorraadwaardering van groot belang zijn. Niet alle systemen van voorraadwaardering zijn fiscaal geaccepteerd. Ophorst BV in Beverwijk handelt uitsluitend in het artikel Oxalis. De Hoge Raad heeft onlangs twee arresten gewezen over de aanvaardbaarheid van het toepassen van een bepaald voorraadwaarderingsstelsel –het ijzerenvoorraadstelsel – in een specifieke situatie.


De Hoge Raad gaf aan dat de fiscale jaarwinstbepaling volgens goed koopmansgebruik toestaat dat . Dit betekent dat men niet geldkapitaal, maar wel een goederenkapitaal moet instandhouden (handhaven). Op de balansdatum zal de werkelijk aanwezige voorraad ni. Staat je antwoord er niet bij of heb je een vraag waarbij het vertaalwoordenboek geen hulp kan bieden?


Het doel van deze nieuwsbrief is studenten aanvullende informatie te geven bij de module Fiscale Jaarrekening van de opleiding SPD. Ijzeren voorraadstelsel en minimum- waarderingsregel. In het boek Fiscale Jaarrekening wordt bij de waardering van het surplus bij .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.