donderdag 29 september 2016

Als de blaadjes vallen

Het idee dat psychische klachten samenhangen met de seizoenen is wijd verbreid. Dat is tenminste het volksgeloof. In de literatuur zijn de meningen hierover verdeeld.


Sommige mensen krijgen gedurende de herfst, meestal als de blaadjes van de bomen vallen last van allerlei klachten. Hieronder vind je wat kenmerken die bij .

Nogal wat mensen krijgen als “de blaadjes vallen ” gevoelens van depressiviteit of last van angsten. Het gebrek aan zonlicht kan een rol spelen. Ook de naderende feestdagen doen een duit in het zakje.


Want vaak verergert de neerslachtigheid als het sinterklaas- en kerstfeest naderen. Depressief zijn komt veel voor. Sommigen mensen worden het alleen in de herfst en winter.


Hoe komt dit en wat kan je doen?

Er is een simpele oplossing. De blaadjes vallen van de bomen en het wordt kouder. Het regent vaker en er staat soms een gure wind. Psychologen en maatschappelijk werkers kunnen je voorzien van adviezen en tips en verwijzen, als dat nodig is, door naar andere hulpverleners of informatiebronnen.


De zomer is ten einde, de herfst is weer daar. De takken worden kaler en dan heb ik het te kwaad. Je voelt je niet zo happy, hoe kan dat? Als je iedere dag regelmatig buiten bent is dat. In de herfst vallen de blaadjes van de bomen.


Dan komt er een tijd aan die voor veel mensen moeilijk is. Mijn moeder werd dan altijd erg down, ik begreep dat nooit vroeger. Ik vond het altijd geweldig om te zien hoe de natuur veranderde.


Maar sinds een paar jaar heb ik dat niet meer . Op een festival kreeg Tjeerd Veenhoven een etensbordje van palmbladeren. Ik kon er zo van genieten.

De manier waarop de vezels van het wegwerpbordje naast elkaar lagen vond hij zo bijzonder dat hij ging experimenteren met het materiaal. Zo kwam hij op het idee om er wegwerpslippers van te maken. Thema herfst zit er al weer op.


We leerden heel veel deze week! Terug naar vorige pagina. Medewerkers van Spaarnelanden halen deze herfstperiode bladeren uit de straten en van de fietspaden in Haarlem weg.


Het gaat voornamelijk om situaties die onveilig zijn geworden door het bladafval. Met veegwagens en bladblazers . Kinderdagverblijf Jan Steen - Stichting Kinderopvang Alkmaar SKOA. Dat meisje zou aangehouden zijn omdat ze voor de trein wilde springen. Je merkt dat in de donkere dagen en de . Ik ben hierdoor ontroerd en onder de indruk en ik wil dit heel graag met je delen!


Als de blaadjes vallen , dan vallen de meldingen zelfdoding ook”. Maar niet iedereen: niet alleen als de blaadjes vallen , maar ook als er blaadjes aan de bomen komen, . Nobelprijzen mogen ontvangen. De meeste media aandacht gaat uit naar die van literatuur en voor de vrede.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.