vrijdag 23 september 2016

Wikipedia slangen

Alle soorten worden gekenmerkt door een naar verhouding zeer lang en dun lichaam en het ontbreken van ledematen. De slang is een bewoner van vochtige regenwouden in noordelijk Zuid-Amerika. De habitat bestaat uit de oevers van grote rivieren en rivierarmen, en de soort heeft een duidelijke voorkeur voor moerassen.


Waterslangen (Natricidae) zijn een familie van slangen. De verschillende soorten worden wel eierlevendbarende waterslangen genoemd vanwege hun waterminnende levenswijze en het .

De taxonomie van de slangen is de indeling van de slangen (Serpentes) in kleinere groepen als families, onderfamilies en geslachten. De indeling van de slangen is sinds zijn ontstaan aan verandering onderhevig als gevolg van een steeds verder voortschrijdend inzicht als gevolg van een constante aanvoer van nieuwe . De gladde slang (Coronella austriaca) is een niet-giftige slang uit de familie gladde slangen (Colubridae). Het is een van de drie soorten slangen die ook voorkomt in Nederland en België, naast de adder en de ringslang. De belangrijkste onderscheidende kenmerken van de gladde slang zijn de vrij uniforme bruine tot . De slangenarend zoekt zijn prooi (reptielen) door vrij langzaam boven open gebieden te vliegen, waarbij hij veelvuldig bidt, met hangende poten en een naar beneden gerichte kop.


Een slang is een reptiel.

Het heeft het slanke lijf dat veel hagedissensoorten ook hebben, maar heeft geen pootjes. Ze kunnen erg groot zijn, zoals de enorme boa constrictor, of klein, zoals een glasslangetje. Veel slangen doden hun prooi met vergif, met name . Slangen glijden als het ware over de grond. Het woord slang staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. Zie voor meer informatie.


Language outside of conventional usage. To vocally abuse, or shout . Maak een account of meld je aan. Ga naar: navigatie, zoeken. Doorverwijzen naar: Slang. Afkomstig van kids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen.


In Nederland kennen we drie soorten slangen , namelijk de gladde slang , ringslang en adder, waarvan alleen de laatste giftig is na een beet. Soms worden echter ook andere . In Spanje is veel natuur te vinden en dat brengt weer veel diersoorten met zich mee.

Spanje telt enkele soorten slangen , zowel giftig als niet giftig. Er zijn zes soorten verschillende soorten slangen die als giftig, maar niet dodelijk voor de mens, bekend staan. In België en Nederland is er ook een giftige . De spijsverteringsorganen zitten over het hele lichaam van de slang uitgestrekt. Anders dan bij mensen worden zowel uitwerpselen . Waardoor ze bezweerd raken is de beweging van de fluit, die heen en weer gaat.


Dus nee, hij is niet in trance, hij volgt zijn prooi. De anaconda is de grootste slang. Hoewel hij net niet het absolute lengte- record van de netpython heeft verslagen (ruim meter) wordt hij een stuk. De meest giftige slangen. Zou Freek Vonk ze op durven pakken?


Welke slang is het meest giftig? Daar is niet heel gemakkelijk een antwoord op te geven, omdat er gebruik kan worden gemaakt van verschillende criteria. Afbeeldingen Wijngaardslak op media.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.