donderdag 29 september 2016

Houten kapconstructie

Nederlands wordt gesproken, ongemeen rijk zijn aan interessante kapconstructies , vooral daterend uit de latere middeleeuwen, maar ook uit latere perioden. Herman Janse, Houten kappen in . Een dak zorgt voor het afwateren van hemelwater (regenwater). Het hemelwater moet ten allen tijden afgevoerd worden van het dak af.


Het dak zal dus schuin moeten lopen. Bij een hellend dak is dat logisch, bij een platdak wat minder.

Toch zijn platte daken ook altijd iets hellend van opzet. Bij een gordingkap lopen de gordingen evenwijdig aan nok en goot. De gordingkap heeft daarom een beperkte overspanning, en is bij . De sporen krijgen een vissebek om netjes op de muurplaat te passen en een hak ter plaatse van de bovenplaat.


Alle sporen worden zo geheel op maat afgewerkt voordat de worden geplaatst. Eerst wordt één spoor gezet om te zien of het allemaal gaat passen . Nederland heeft duizenden gebouwen met een oud dak, waarvan er zeer vele nog uit de middeleeuwen stammen. Tweede Wereldoorlog werden geen belangrijke ambachtelijk getimmerde houten kappen meer gemaakt.

Er komen er dus niet meer bij. Voor de huidige en komende generaties is de taak. Voor een traditioneel samengestelde houten kapconstructie zet Casadata de bouwkosten van de verschillende houten onderdelen bij diverse afmetingen op een rij.


Bij een dergelijke kapconstructie wordt er gebruik gemaakt van houten balken die horizontaal op een bouwmuur of op spanten van staal worden bevestigd. Deze kapconstructie bezat een geïntegreerd houten tongewelf. De onderste balken van de kapconstructie zijn namelijk onder het gewelf zichtbaar als trekbalken, ter plaatse van de opleggingen ondersteund door muurstijlen, sleutelstukken en korbeels. Dit is een constructie die in de late vijftiende en vroege zestiende . Een dakconstructie is een samenstel van balken van hout , staal, gewapend beton of voorgespannen beton, platen van gewapend beton of andere materialen, zonder de dakbedekking, die samen sterk genoeg zijn om alle belastingen zoals eigen gewicht, sneeuw, wind te kunnen dragen, zonder dat de constructie bezwijkt.


De hal kreeg een met lood afgedekte houten kapconstructie. De prentwerken van de Vlaamse theorecticus Hans Vredeman de Vries, waarin klassieke Italiaanse elementen zijn omgewerkt tot een noordelijke renaissancestijl, dienden daarbij als voorbeeld. Vanwege de obelisken, siervazen, cartouches, rusticablokken van.


Het gebouw oogt vanaf de straat als een gemoedelijk Zwitsers dorpskerkje te . De overige begane grondvloeren zijn houten balklagen voorzien van vuren delen. De overige verdiepingsvloeren bestaan uit houten balklagen met vuren delen. Combidak bent u ook verzekerd van een optimale materiaalkeuze en de meest geavanceerde bouwmethode. En ook als u in het voortraject advies nodig heeft staan de specialisten van Combidak u graag terzijde.


De hoofddraagconstructie van het Magazijn bestaat uit scharnierende portalen van gietijzeren kolommen en stalen liggers. De stabiliteit wordt verzorgd door de koppeling aan de gemetselde gevels.

De bovenste verdieping heeft een volledig houten kapconstructie. Maatwerk in Eiken Kapconstructies Oosterhout Noord Brabant Tilburg Breda. De houten verdiepingsvloeren zijn opgelegd op portalen. De wereld van de architect.


Typ hier uw zoekopdracht in. Search for: Vleermuizentoren van The Cloud Collective opgeleverd. Hieronder vallen bijvoorbeeld de sporenkap constructie, houten dakconstructie, zadeldakconstructie en schilddakconstructie. Wij leggen graag aan u uit wat de verschillen zijn.


Houtbouw Neede heeft jarenlange ervaring met de houtconstructie van een sporen kapconstructie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.