dinsdag 27 september 2016

Gemetselde vijver aanleggen

Spring naar Vijver aanleggen - Als u kiest voor een strakke vijver dan is een vijver metselen een goede optie. Een van de grootste oorzaken waardoor vijverfolie kan gaan scheuren en dus . Zelf een vijver aanleggen , kan op verschillende manieren. Het metselen van een vijver is niet moeilijk. Welk materiaal ga je gebruiken bij vijveraanleg ?

Bekijk hier hoe eenvoudig het is. Ook hier hebt u verschillende mogelijkheden. Uiteraard zijn alle verschillende soorten materialen die voor vijveraanleg gebruikt worden bij ons verkrijgbaar.


Sinds er vijverfolie op de markt is, zijn de andere vijvers wat in de verdrukking geraakt. Een vijver aanleggen is niet per definitie kostbaar. Vooral vroeger toen vijvers nog met stenen gemetseld werden, was er vakmanschap voor . De kosten van een vijver hangen van de grootte en de constructie af, daardoor is er moeilijk een indicatie te geven.


Als je zelf handig bent, kun je een folievijver aanleggen.

Een voorgevormde vijver is iets duurder. Heel degelijk maar erg kostbaar is een vijver met betonnen vloer en gemetselde muren. Vervolgens worden de wanden gemetseld. Bij kleine vijvers is een wand van cm . Denk u er ook aan dat een dergelijke vijver niet eenvoudig te verwijderen is in geval van een verhuizing.


Gemetselde of betonnen vijver. De aanleg van een betonnen of gemetselde vijver , laten we op deze . Een betonnen vijver wordt meestal gekozen uit esthetische overwegingen. Ze komen het meest voor bij Koivijvers en zwemvijvers. De basis voor het houden van koi is een goed ontworpen vijver.


De vijver moet functioneel zijn maar moet ook zodanig zijn ontworpen dat deze. Een gemetselde vijver is erg mooi om te zien en heeft het voordeel dat deze na realisering ook gelijk compleet is afgewerkt en constructief sterk en solide is. De vijver wordt met blokken gemetseld daarin worden betonijzer en verankering aangebracht,De binnenkant wordt glad afgewerkt. Je kan ook een isolatie aanbrengen en dan bv een mooie steen aan de buitenkant ertegen.


Daarna wordt er een polyesterlaag aan gebracht,en een topcoat met de kleur die je wenst,hier dus . Deze nieuwbouw vijver in Uden werd in twee dagen helemaal waterdicht gemaakt. Wat komt er kijken bij het aanleggen van een vijver.

Hier komen we op het punt dat u daadwerkelijk iets zichtbaars gaat uitvoeren, het aanleggen van de vijver. Bouwmaterialen voor een betonnen of gemetselde vijver. Filters en andere technische voorzieningen, inclusief leidingen en kabels.


Vulzand voor de vijver ( klapzand). Aanvullend zand en bestratingmateriaal. Materiaal voor de gewenste randafwerking. Ook in de overige materialen zijn er verschillende mogelijkheden. Bij het aanleg van een vijver is een van de belangrijkste aspecten de folie die u wilt gebruiken.


Vos Tuinvisie heeft jarenlange ervaring in het aanleggen en onderhouden van alle soorten vijvers. Of het nu gaat om een klein beekloopje, een strakke gemetselde vijver of een grote natuurlijke zwemvijver. Wij weten overal raad mee en hebben inmiddels zeer veel vijvers aangeleg in Epe en omgeving. Vijverfolie blijft één van de voordeligste oplossingen om zelf een vijver aan te leggen (of te laten aanleggen ) met precies de vorm en de diepte die we willen.


Ze worden ter plaatse gegoten (van beton), gemetseld (van steen) of gemonteerd (van hardhout) en vervolgens bekleed met vijverfolie. Polyester koi vijver met twee keer een ruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.