vrijdag 30 september 2016

Vliegen op zolder bestrijden

De klustervliegen gaan in het najaar in het zonnetje op de muur zitten om te drogen. Daarna via een kiertje of gaatje gaan ze naar binnen om te overwinteren. Op dat moment gebeurt het dat ze op het licht afgaan en u deze vliegen in grote getalen voor een zolderraam vindt.


Een vliegenplaag op zolder is ook niet éénmalig . Vliegenplaag in uw huis of op zolder ? Dit zijn overwinterende klustervliegen.

Hallo, wij hebben sinds wij in ons nieuw huis wonen last van vliegen op zolder , en niet een beetje - honderden. Nu onze Warmte wisselaar staat op zolder. Stofzuigen, dweilen, gif spuiten en een uur later ligt het weer vol. Ze zijn allemaal dood of nagenoeg doo maar komen overal vandaan lijkt het wel.


Ik weet niet meer hoe ik dit moet tegengaan. De zolder is bezaaid met ongeveer een . Bestrijding van klustervliegen. Met de term klustervliegen wordt een aantal vliegensoorten aangeduid die gedurende de herfst- en wintermaanden in zwermen of klusters optreden.

In Nederland gaat dat om een drietal soorten. Dat zijn de klustervlieg (Pollenia rudis Fabr.), de herfstvlieg (Musea autumnalis Deg.) en de . Vaak worden klustervliegen op de vensterbank aangetroffen en bovenin gebouwen aan de zonzijde tegen ramen en andere lichte oppervlakken. Klustervliegen zoeken altijd de bovenste verdiepingen van een gebouw op.


Probleem met klustervliegen op zolder ? Wij helpen u de vliegenplaag bestrijden. Vertrouw op onze ervaren vliegenexperten, vraag uw gratis offerte! Herfstvliegen kunnen u een hoop overlast bezorgen.


Bel voor advies, bestrijding naar Rosan ongediertebestrijding. Als mensen een vliegenplaag in huis ontdekken, is dit vaak op zolder. Een zolder of vliering is gemakkelijk toegankelijk voor vliegen en de . Dat zijn waarschijnlijk inderdaad clustervliegen , hebben mijn ouders ook last van gehad op zolder. Het werden er steeds meer!


Ik geloof dat mijn ouders op een gegeven moment de plaagbestrijding ingeschakeld hebben. En waar de vandaan kwamen? Geen idee, aan vuiligheid lag het iig niet, mijn . Hebt u last van kleine zwarte vliegjes die in groepen voor het raam zitten?


Of treft u in huis of kantoor veel vliegjes aan op de muren en meubilair?

Mogelijk hebt u last van klustervliegen ! Waar komen deze vliegen vandaag en hoe krijgt u ze weer weg? Lees meer over deze vliegen en hun bestrijding in . Om maar een voorbeeld te noemen: op ecosect. Maar dat ook vliegen bij dalende temperaturen een warme droge plek opzoeken om te overwinteren, is voor velen van ons nieuw. De clustervlieg dankt zijn naam.


Zeker wanneer er niet tijdig en adequaat wordt ingegrepen met weringmaatregelen of bestrijding , kan een ware plaag ontstaan. Sluit spleten en kieren af (vooral op zolder ), maar zorg steeds voor een voldoende ventilatie in woonruimten om een gezond binnenmilieu te behouden. We lijken een ware invasie van klustervliegen mee te maken op dit moment. Ze lokken hun soortgenoten aan met feromonen waardoor ze soms met duizenden samentroepen. Ik had al enkele weken veel vliegen in huis en dacht dat er misschien een muis of zoiets dood op zolder lag.


Maar het zijn dus duizenden vliegen die kwamen overwinteren. Heeft u last van vliegen op zolder ? Met regelmaat krijgen wij melding van klustervliegen , zoals bijv. Na de klustervliegen bestrijding bekijken wij de mogelijkheden voor preventie om te voorkomen dat het probleem zich in de toekomst herhaald.


Onze hele zolder zat vol met muizen. Wij bestrijden uw vliegen in een. Er bestaat een kans dat u overlast heeft van vliegen op zolder , dan is het een grote kans dat het klustervliegen zijn. U bent al een tijd niet op zolder geweest en wilt een doos met spullen ophalen die u langere tijd daar heeft opgeslagen. Op zolder treft u een grote zwerm vliegen aan en de doos die u zoekt is bedekt met een zwarte laag dode vliegen.


Omdat de doos niet geheel dicht is zijn de vliegen ook in de doos doorgedrongen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.