woensdag 28 september 2016

Sterke bloem

Wanneer je een sterke bloem gebruikt, met een W-waarde van bijvoorbeeld 39 dan krijg je een steviger deeg. Steviger wil zeggen dat het deeg een grotere hoeveelheid water kan opnemen. Het rijst vanwege een sterker glutennetwerk ook langzamer.


Met een zwakkere bloem (een W-waarde van bijvoorbeeld 220) zal er . Dat komt omdat die bloem daarvoor gewoon niet sterk genoeg is.

Een recept voor pizzadeeg met een korte rijstijd van een half uur tot uur gaat daarentegen meestal wel goed. Sterke bloe280W tot 350W Deze bloem is vooral geschikt voor lang rijzend deeg (uur en langer) voor pizza, pasta en brioche. Bloem van zeer harde tarwe uit Noord-Amerika. Deze bloem heeft een hoog glutengehalte en geeft een zeer sterk en elastisch deeg.


In Italië is het een veel gebruikte bloemsoort. Voor deeg met lange rijstijden, zoals: croissants, brioche, babà, bignè, krapfen, pasta sfoglia, panettone e pandoro. Met zeer sterke gluten en . Meel en bloem zijn dus verschillen maar er zijn ook veel verschillende soorten bloem.

Ik las hier en daar dat gevuld brood (stollen) een betere glutenstructuur nodig heeft en dat je daarvoor beter een Amerikaanse patentbloem (of een andere bloem van harde tarwe) kan gebruiken. Welke bloem hebben jullie áltijd in huis? Die powervrouw verdient een powerboeket.


Ze staat altijd voor je klaar. Gewapend met een kop thee of naald en draad. Ze barst van de energie, jongleert 1taken met een glimlach en heeft altijd een goed advies.


Sterke snijbloemen Snijbloemen wie wordt er niet vrolijk van? Een mooie kleurrijke boeket op tafel of vensterbank is een lust voor het oog. Het is echter niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit het grote aanbod op de markt of bloemen speciaalzaak. Een keuze kan gemaakt worden op basis van een bepaalde kleur . De chrysant een hele sterke bloem , alleen oudbollig, de anjer kan ook wel twee weken staan. Ik houd van lelies, gladiolen,.


Wij zijn kookgekken en geen wetenschappers maar volgens ons zijn sterke gluten niet oplosbaar in water. Brood van bloem of patentbloem is zeker niet ongezond maar van meel en vooral van volkorenmeel is dit gezonder. Soms heeft patentbloem de toevoeging Amerikaans dan is dit patentbloem gemaakt van Tarwe uit de V. Patentbloem is een basis Type 5bloem met sterke eiwitten en soepele deegverwerking.


Patentbloem wordt veel al toegepast voor de bereiding van grootbrood en kleinbrood.

Patentbloem geeft een uistekende malshei goede kruimstructuur en een mooie volume. Enkele eigenschappen van bloem en meel die continu . De kleuren, de vormen, het was een eigen taal en owee als je daar oneerbiedig mee omging. Door de jaren heen ward de betekenis steeds minder belangrijk en gingen we meer kijken naar de schoonheid en of het wel of geen sterke bloem was, rook ze lekker . Bloem is veel fijner dan meel omdat de kiemen en zemelen eruit zijn gezeefd. Ook dan is biologische tarwebloem nog steeds een goed begin, maar doe er dan wel gist of bakpoeder door, . Met behulp van de farinograaf wordt de vorming en de afslapping van het deeg gecontroleerd.


Van nature zijn er schommelingen tussen verschillende . Dit punt wordt de EBIC Flour Protein Quality Index (FPQI) genoemd. Hoe hoger deze index, des te langer de kneedtijd voor een optimale ontwikkeling het deeg. De EBIC FPQI bij extreem sterke bloem kan oplopen tot minuten.


Boerenwit, Witte bloem met rogge. Speltbloem 1, Witte speltbloem. Kruipende Amerikaanse Klematitis met purpere bloemen. Virginise Periklimeclaviculis donatus.


Phaseoloïdes frutescens Caroliniense, foliis pinnatis, floribus coeruleis spicatis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.