dinsdag 27 september 2016

Soorten knoflook

Deze groep vormt geen bloeiwijze en wordt ook wel softneck genoemd. In deze groep zijn twee . Hou je van de buitenlucht en verse knoflook ? Van bol tot bloemsteelLeer alles over knoflook. Koken met knoflook Meer dan 1knoflookrecepten . Alain gaat bezoek bij Kees in Leusden die maar liefst soorten knoflook teelt.

Met meer dan 2verschillende soorten knoflook. Witte knoflook , zwarte knoflook , roze. Culinair expert Alain Caron bezoekt Kees Huijbregts in Leusden die maar liefst soorten knoflook teelt. Bij Leusden, tussen de weilanden en akkers, teelt Kees Huijbregts maar liefst 1verschillende soorten knoflook. Soms staat hij oog in oog met een ree, ziet hij een vos langs de bosrand scharrelen of een muis wegrennen.


Zijn vrouw Els bedacht een manier om verspilling te voorkomen en gebruikt het groen (de bloemstelen) van de . Eveneens tot het geslacht look (Allium) behoren onder andere de soorten ui, prei en bieslook. Geschat wordt dat er meer dan 600(!) soorten knoflook over de hele wereld zijn. Er zijn in ieder geval vóór- en nájaarssoorten!

De rassen voor het najaar zijn Thermidróme, Messidróme, Germidour, . Speciale kweekknoflook kun je als plantgoed kopen bij de kweker of het tuincentrum. Rose du Lautrec en Blanke Reuzen (witte bol met ivoorkleurige tot roze teentjes). Deze gaan wij, op onze arme doch enigszins verrijkte zandgron planten: purple slazer, constanza, oosterdel. Verschillende soorten knoflook.


De knoflookfamilie bestaat uit twee hoofdgroepen en tien subgroepen. De hoofdgroepen zijn de Allium sativum sativum en de Allium sativum ophioscorodon. De Allium sativum sativum kent geen bloeiwijze en wordt ook wel softneck genoemd. Onder deze hoofdgroep vallen de subgroepen . Nieuwenhuijse omvat vele soorten knoflook , sjalotten en uien, hieronder een overzicht van de meest gangbare.


De gele ui is het meest geteeld en een absolute bestseller. Deze ui heeft zijn naam te danken aan de goudgele schil, maar is wit van binnen. Zijn smaak is sterk en kan worden . Ketma Indica, soorten. Kettula indiae orientalis, een Indiaanse boom, die eer hy sterft eenige vrucht op den Top draagt, daar Zaad in beslooten is. Klaproozen, met ruige steelen en schoonroode bloemen.


Klaver, Kleefkrui groeid aan de wegen. Knoflook , soorten, Knol Kervel, word tot salade .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.