dinsdag 28 maart 2017

Broccoli spruiten

Er zijn dus groentes met een veel hoger gehalte aan deze stoffen dan broccoli. Volgens het Linus Pauling instituut blijft het gehalte dat in de zaden zit constant als de plant groeit. Zelfs nog gezonder dan broccoli. Je kunt ze op diverse manieren eten.


Een lekker Paleo gerecht met roergebakken spruitjes met cashewnoten, gekookte broccoli en paprika.

In deze kiemen zit een con. Probeer ze dan eens in deze heerlijke ovenschotel met verse zalm, broccoli en tomaatjes. Broccolispruiten zijn nog gezonder dan broccoli zelf. Een klein plukje broccoli kiemen bevat een enorme dosis belangrijke voedingsstoffen die je kunnen beschermen tegen kanker en helpen met je hormoonbalans.


Het is een pittige en smakelijke groente, die verwerkt kan worden in salades of soepen en kan dienen als broodbeleg. Snij het kontje van de spruiten en snij doormidden, snij de roosjes van de broccoli , snij de avocado in blokjes en snij de lenteui fijn. Verhit een grote koekenpan en laat de spruitjes met de snijkant op de bodem gedurende vijf minuten roosteren. Voeg dan de broccoli toe en wacht tot beide groenten .

Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd het onderste stuk van de spruit. Verwijder eventueel de vuile . Lekkere en gezonde soep en anders dan normaal.


De kiemen van broccoli zijn erg makkelijk zelf te kweken. Op internet zijn allerlei kiemschaaltjes te koop, maar deze methode werkt net zo makkelijk, en waarschijnlijk heb je alles al in huis! De zaden heb ik via internet bij De Peuleschil gekocht. Hoe kweek je broccolikiemen?


Stap 1: Ik gebruik een weckpot . Bekijk de broccoli spruiten recepten van de beste food bloggers. Beste mensen, weet iemand soms waar ik broccoli kiemen kan kopen? Ik vind het namelijk nergens :S.


Maak de broccoli en de spruitjes schoon en stoom ze samen met de zalm gaar. Meng de pasta met de zalm en de groenten. Voeg er wat olie of margarine aan toe. Schep de dille door het gerecht.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor: cholesterolverlagend dieet. Hak de kip in stukken (of vraag het aan je leverancier), kleur de stukken eerst in wat vet en giet er nadien water bij tot al het vlees net onderstaat. Maak de spruitjes schoon en snijd grote exemplaren doormidden.


Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook de laatste vijf minuten de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.