donderdag 30 maart 2017

Ganzenoverlast

Parken worden zo ingericht dat ganzen zich er graag vestigen, met vijvers en kort gras. Ze mogen er naar hartenlust broeden en de populatie krijgt alle kans om te groeien. Ganzen, we zouden nog wat van ze . Er zijn meerdere oplossingen te bedenken om de ganzen overlast tegen te gaan.


U kunt hierbij denken aan de ganzen weren, de ganzen verjagen of de ganzen vangen.

Bij ganzen overlast neemt u contact op met PCF Holland! Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor plagen van ongedierte. Dit succes heeft ook een keerzijde. De groei van de ganzenpopulatie leidt tot economische schade voor de landbouw, aantasting van natuurgebieden en veiligheidsproblemen bij luchthaven . Er vindt binnen onder andere de luchtvaart en landbouw een toename van overlast plaats, waarbij grote economische . Er is dan ook veel herkenning, zoals over ganzenoverlast die in de film naar voren komt.


De documentairemaker brengt in beeld hoe het leven van de gans eruit ziet, hoe het beest smaakt en hoe de jacht werkt.

Op het platteland moeten de oogst en het grasland het ontgelden. De exponentiële toename van het aantal ganzen in onze regio veroorzaakt veel overlast. De Dierenbescherming betreurt het dat steeds weer gekozen wordt voor het doden van ganzen op plekken waar zij overlast geven, en dat veel te weinig naar alternatieven gekeken wordt. De organisatie heeft uit de vele mogelijkheden een top samengesteld van - helaas zowel bij burgers als bij lokale en regionale . LTO Noord roept boeren op alle overlast die afgelopen winter is veroorzaakt door ganzen te melden.


Volgens de belangenorganisatie lijden boeren vaak meer schade dan zij claimen. Daardoor wordt vaak gedacht dat het wel meevalt met de ganzenoverlast. Elk jaar overwinteren er meer ganzen. De bordercollie jaagt ze weg.


De bestrijding van de ganzenoverlast in Zeeland loopt vrijwel zeker vertraging op. Toch hopen natuurorganisaties en belangenbehartigers voor boeren dat de afgesproken maatregelen voor Zeeland door kunnen gaan. Het overgrote deel daarvan wordt vernietigd in een destructiefabriek. Dat is zonde, want bijna elk lichaamsdeel van de gans is te gebruiken voor . Vergassen of rasters beste oplossing voor ganzenoverlast. DEN BOSCH - De overlast van ganzen kan het best bestreden worden ze te vergassen met koolstofdioxide (CO2) en door het plaatsen van rasters op wateroppervlakten.


Gedeputeerde Staten hebben dit bepaald.

Het dagelijks bestuur van de . Dit gras is heel aantrekkelijk voor koeien, maar . Partij voor de Dieren pleit voor een diervriendelijke aanpak van de ganzenoverlast. Er bestaan veel diervriendelijker methoden, bijvoorbeeld verjaging met drones . Wegvangen en doden is gebleken geen afdoende oplossing te zijn, daarvoor zijn er veel te veel ganzen. Omrop Fryslân is de regionale stjoerder fan Fryslân.


De omrop bringt nijs op ynternet, radio en tv. In onze gemeente worden met regelmaat ganzen uitgezet die vervolgens voor overlast zorgen in die omgeving. De gemeente probeert deze ganzen te vangen en brengt ze naar locaties waar ze wel kunnen verblijven. Nederland is een ganzenland en ganzen horen hier thuis. Het vangen van de ganzen is vaak erg lastig.


Meer schade door ganzenoverlast. De daadwerkelijke schade is groter, zegt LTO-voorman en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.