woensdag 29 maart 2017

Zaaien groenten

Spinazie kun je bijvoorbeeld al in maart en april zaaien. En veldsla zaai je in juli, augustus of september. De exacte aanplantmaanden voor jonge plantjes zijn terug te vinden op de etiketten en fotokaarten . Je kunt veel meer uit je moestuin halen als je ook na juni nog de gepaste teelten zaait en plant. Het is een echte aanrader om in deze periode van het jaar tot op de uiterste data nog wat te zaaien of te planten.


Zo kun je immers tot diep in het najaar groenten oogsten.

De kalender met de uiterste data om een groenteteelt op te starten. Zo kunt u tot diep in het najaar (en de laatste drie jaar, dank zij het zachte najaar tot de jaarwisseling) groenten oogsten. Vanaf maart kun je groenten zaaien. Zaai ze binnen of in een kas of koude bak.


Met een koude bak kan je in oktober nog groente zaaien en planten en zo hartje winter genieten van eigen oogst. Lees hier welke groentes je nog kunt planten. Indeling in: Groenten , Kruiden, Bloemen, Bloembollen, Gazon, Combinatieteelt Zaaikalenders moestuin: wanneer zaaien , verspenen en oogsten?


Zaaien Kas, Zaaien Buiten, Oogsten.

Blad- en steelgewassen, Knol- en wortelgewassen, Ui- achtigen, Koolsoorten, Peulvruchten, Gebleekte gewassen, Vruchtgewassen, . Een moestuin wordt meer en meer populair. Maar de eerste vraag die mensen zich altijd stellen is: heb ik er voldoende plaats voor? Er zijn zelfs speciale tomatensoorten om te kweken in potten. Wil je een moestuin starten? Dan heb je de keuze tussen zaaien of planten.


Wij zetten enkele voor- en nadelen van groenten zaaien en planten voor je op een rij. Bekijk ook het volgende filmpje. Het antwoord vind je in deze handige kalender. Wanneer start je best met zaaien of planten.


Start vandaag nog jouw moestuin. Leer stap per stap groenten kweken, zaaien en oogsten. Download onze gratis moestuin kalender en ga vandaag aan de slag! Als je de gelukkige eigenaar van een kasje of een platte (glas)bak bent heb je natuurlijk veel meer mogelijkheden.


Maar helaas bleken mijn goedkope plastic kas en bak uit het tuincentrum . Wat zijn geschikte gewassen voor een indoor moestuin? Zaai Zuiderse groenten in huis voor je ze buiten plant. Groenten als aubergine, paprika, en tomaten zijn echte koukleumen en vragen ontzettend veel warmte.

Niet evident dus om die meteen buiten te zaaien in België. Weten wanneer en hoe je welke groenten of kruiden in je moestuin kan zaaien of planten? De site bevat praktische tips, informatie over vruchtafwisseling, grondeisen, bemesting, het zaaien en planten, ziekten,.


Door onze teeltdeskundigen worden doorlopend de nieuwste ontwikkelingen van de grote zaadselectiebedrijven op de voet gevolg met als doel ons eigen rassenassortiment regelmatig aan te passen en te vernieuwen. Vooraf worden deze gunstig beoordeelde soorten aan uitvoerige vergelijkende praktijkproeven. Hieronder kun je de link vinden naar de groentezaaikalender. Bedenk dat wanneer je zaden koopt de beschrijving die op de achterkant van het zakje staat altijd de beste . Het is veel makkelijker dan je denkt, zegt Mark van Vertical Veg, de Engelse expert als het gaat over tuinieren in potten.


Het gaat erom dat je de juiste soorten kiest én op vroeg genoeg begint met zaaien. Dan zijn de planten sterk genoeg om de kou te doorstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.