donderdag 30 maart 2017

Groenten oogsten

De eerste groenten uit zaadjes kun je al oogsten vanaf mei: radijs en kropsla. De exacte oogstmaanden voor de jonge plantjes zijn te vinden op de etiketten en fotokaarten bij de plantjes. Onrijpe vruchten bevatten niet genoeg suiker en zijn nog niet volledig op kleur.


Te rijpe vruchten zijn vaak melig en daardoor ook helemaal niet lekker. Wanneer zijn je groenten geschikt om te oogsten ? Die grote, dikke courgettes zien er indrukwekkend uit maar zulke machtige .

Bij sommige planten betekent oogsten dat je de hele plant uit de grond trekt zoals bij uien, bieten, rapen en knollen. Bij andere gewassen snijd je de krop of kool af: kropsla, andijvie, sluitkolen. Ben je een tikje ongeduldig of zie je gewoon graag snel resultaat? Ga dan voor deze vijf supersnelle groenten. Ook leuk om met kinderen te kweken!


Gemakkelijk zaad oogsten van groenten en fruit uit eigen tuin - zaden oogsten - zaden verzamelen Voor zaden van groente - of fruitsoorten hoef je niet noodzakelijk naar een tuincentrum, je kan ze gemakkelijk in je eigen tuin verzamelen. Wij zochten voor jou uit van welke groenten en fruit je zonder veel moeite zaad kan . De prei en de pastinaak zitten momenteel muurvast in de grond. Wie zijn voorzorgen niet genomen heeft moet noodgedwongen wachten met oogsten tot de grond aan het dooien gaat.

De spruitkool, savooikool en boerenkool kan je wel nog oogsten en zullen na de vorst dan ook geen schade opgelopen hebben. Welkom in de virtuele groentetuin, groenten kweken,telen,zaaien,planten, bemesten,en oogsten. Dit jaar rolde de 7de druk van de persen! Groenten oogsten met kinderen als uitje?


Zeker weten als je naar een zelfoogsttuin of een oogstfeest gaat. In deze kalender vindt u van een aantal groenten en fruit de zaai-, plant- en oogstperiodes. Het betreft zaaien en planten in de vollegron tenzij anders vermeld. Sommige groenten moeten eerst binnen of in een koude kas gezaaid worden, waarna ze naar buiten kunnen in de vollegrond. Koopt u van een groente kleine . Het lijkt misschien een beetje bij de haren getrokken, maar de manier waarop wij groenten oogsten in de natuurlijke moestuin heeft enkele belangrijke voordelen.


In de serre oogsten we onze tomaten, . Zaaien moestuin - planten en oogsten groenten in augustus in groententuin in serre en vollegrond - soorten groenten zaaien moestuin. De oogst wordt veelal met de hand gedaan alhoewel er zoveel als mogelijk machines worden ingezet, zoals bij de oogst van spruiten en kool. Voor een volledig op maat gemaakte broccoli oogstmachine, kunt u terecht bij Tumoba B. Er zijn grote verschillen in de oogsttijd tussen geografische locaties maar wanneer de oogsttijd begint is het een drukke periode. Van Oogsten van groenten tot tuinaccessoires. Ook handige informatie over bloembollen en planten.


Je kunt snel sommige groenten kweken.

Deze soorten hebben een snelle zaai- tot-oogsttijd. Wij geven je een overzicht met snelle groenten. Oogst de vruchten van deze planten zeer regelmatig, zodat ze niet te groot worden en de plant meer energie kan steken in de nog niet volgroeide vruchten. In september is het tijd om de wortels . Met Rooffoo een innovatie van het Amsterdamse GrownDownTown, kunnen op stedelijke daken groenten worden verbouwd.


Ook ontlast het systeem het riool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.