maandag 27 maart 2017

Hoe behandel je houtworm

Een goede behandeling van houtworm voorkomt voor langere tijd een heraantasting. Hout preventief behandelen. Behandel je hout preventief met verf, lak, vernis, boenwas of beits.


Dit zorgt ervoor dat het hout niet meer aantrekkelijk is voor de houtkever. Een houtworm verkiest vochtig hout. Haal daarom de luchtvochtigheid in huis naar beneden door extra te stoken of zorg voor extra ventilatie.

Wil je proberen houtwormen zelf te bestrijden? Gelukkig weet oma raad met haar huismiddeltjes. Lees hier hoe je te werk gaat en je hout weer gezond maakt. Het beste kunt u de behandeling met deze bestrijdingsmiddelen door een professionele ongediertebestrijder van De Bestrijdingsbrigade laten uitvoeren. Zij weten namelijk hoe met de grootste voorzichtigheid met deze middelen moet worden omgegaan.


Er zijn echter ook andere dingen die u kunt doen tegen houtworm. En hoe bestrijd je houtworm ? In dit artikel lees je dan ook precies hoe je houtwormen en boktorren kunt bestrijden en wormpjes uit je hout kunt verwijderen….

Behandel al het hout dat u hebt vervangen eveneens met houtworm vergif of, nog beter, gebruik onder druk geïmpregneerd hout. Als u in het bezit bent. Bewerk daarom voor zover mogelijk het hout dat je gebruikt.


Dit kan met beits, maar ook met verf, lak, vernis of zelfs boenwas. Zo kun je de authentieke uitstraling van hout behouden, zonder het risico te lopen op houtworm. Behandel niet alleen de zichtbare oppervlakken,. Houtworm , hoe kunt u het zelf bestrijden? Wat is de beste manier om houtworm te bestrijden en hoe pak je dit aan?


Lelijke boorgaatjes van de houtworm zijn vooral in antieke meubelen een grote ergernis. Maar wat kunt u doen om de ongewenste. Hoe schadelijk is de houtworm.


Niet alleen uw goed onderhouden antiek kan door de houtworm. Hete-lucht- behandeling tegen houtworm. Over het algemeen wordt aangenomen dat de . Het is belangrijk de symptomen te herkennen van de schadelijke houtborende insecten en hun houtwormen in uw houtwerk binnenshuis en uw hout direct te behandelen. Deze behandeling is niet schadelijk voor de mens, noch voor uw huis.


Je voorkomt aantasting door houtwormen als je het hout beschermt met verf, was of beits. Behandel hout met een beschermende verf- of waslaag: kevers leggen hun eitjes bij voorkeur op onbehandeld hout.

Verwijder aangetast hout en zet het zo snel mogelijk. Volg altijd de nauwgezet de . Ik ben wel voorzichtig geworden met kastjes of kistjes van oud hout waarin gaatjes. Hoe behandel je het hout zodat je zeker weet dat er geen houtworm meer inzit.


Preventieve behandeling. Dan kan je het hout preventief behandelen. Schilder het hout rondom met enkele lagen verf of vernis. Zorg dat er geen onbehandelde delen hout tussen zitten.


Indien je het hout liever niet schildert, kan je het eveneens preventief . Een preventieve behandeling kan nooit kwaad. Bovendien bespaart u heel wat kosten als blijkt dat er inderdaad houtwormen actief zijn. Door een behandeling kan u beletten dat de insecten ook andere meubels of . Beneden is er een soort washok met houten balken die écht volledig aangetast zijn door de houtwormen , maar daar hebben we nooit belang aan gehecht,.


Voor onverwarmde zolders zal het hout wellicht niet afgewerkt zijn en is het misschien best daar een behandeling met instrijken te voorzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.