donderdag 30 maart 2017

Plitvice zwemmen

Honden zijn in het park toegestaan, mits aangelijnd. Wil je toch graag zwemmen in de watervallen van Kroatië? Hier mag je wel zwemmen in de watervallen.


Het gedeelte waar je mag zwemmen is helaas ook erg druk, want je bent namelijk niet de enige die een duik in het water ziet zitten. Een prachtig park waar je heerlijk kunt wandelen, zonder dat anderen in de weg lopen!

Vanaf het moment dat er vaststond dat we naar Kroatië gingen stond er één ding in ieder geval op de agenda. We hadden tot het laatst van de trip gewacht en sloten onze vakantie spetterend af! Wat een bijzonder gebied is dit. Het is verboden om te zwemmen in het park.


Tip: Als je tegelijk aankomt met een grote groep, loop dan een van de routes in tegengestelde richting. Het grootste gedeelte is dan waarschijnlijk een klim omhoog, maar je komt waarschijnlijk weinig mensen tegen de . De huizen zijn in oude stijl gebouwd om het historische erfgoed te bewaren.

U kunt er de watermolen bekijken, de zagerij die door waterkracht wordt aangedreven en een wandeling maken langs de rivier. Zomers kunt u ook zwemmen in het prachtig heldere water van de Korana. Wanneer je je vakantie doorbrengt in Kroatië, zijn er veel magische plekken die je kunt bezoeken. Met acht nationale parken, is er qua natuur enorm veel te zien in Kroatië. Wij geven je tips voor je bezoek aan deze . Overnacht in de buurt en ga vooral uit eten in de omgeving voor weinig geld.


Sneeuw en vorst zijn namelijk geen zeldzaam verschijnsel in Kroatië. Zwemmen mag ook helemaal niet in de meren, trouwens. Door het heldere water zie je de vissen gewoon zwemmen , gaaf ook om met kinderen te zien. Eén van de vele meren van . In de zomermaanden kun je namelijk zwemmen aan de voet van de watervallen.


Een duik in het glasheldere, groenblauwe water, is een ideale manier om verkoeling te zoeken na de wandeling door het park. Je zult in de zomermaanden nooit . Kleine watervallen in het bos. Benedenmeren (Donja) De Benedenmeren (Milanovac, Gavanovac en Kaluđerovac) liggen in een poreuze kalksteen canyon.


Hier ligt een toegankelijke houten promenade tussen Gavanovac en Kaluđerovac, waarvan je honderden vissen in het kristalheldere water kan zien zwemmen.

In de herfst zijn de bladeren mooi gekleur in de. Om de fragiele ecologie van het park te beschermen is het niet toegestaan om te zwemmen in het park. Plitvice Meren in de winter .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.