maandag 27 november 2017

Els boom snoeien

Leer hoe jij je bomen of planten kunt snoeien op de. De boom verdraagt verharding slecht. De zwarte els vraagt geen specifieke snoei maar verdraagt zware snoei en kan ook beheerd worden als hakhout.


Tijdens de wintermaanden (november, december, januari en februari) snoeien we knotbomen , zoals de wilg, populier, es, eik en els. De druivelaar verkiest zijn wintersnoei in januari of februari. We knippen de houtige takken bij om haar weer vorm te .

Bijzonderheden: zogenaamde elzenpropjes sieren de boom. Snoeien : Haag in voorjaar. Deze éénhuizige boom draagt zowel mannelijke als vrouwelijke katjes. De vrouwelijke katjes blijven het jaar rond aan de boom en vormen de bekende elzenproppen die het winterbeeld van deze boom sieren.


Een transparant silhouet vol houtige proppen die vanaf januari door . Hallo Wij hebben naast ons huis een rij oude zwarte elzen. Deze vier verliezen het hele jaar door uitzonderlijk veel bladeren en hebben ook veel dode takken. Toppen” maakt de boom gestrest.

Onderstaande foto is een voorbeeld van een getopt bos. Deze bomen zijn te dode opgeschreven en zullen binnen jaar gerooid moeten worden. Waarom niet gelijk de bomen weghalen? Of een vakman de bomen laten snoeien zodat de bomen met behoud van kroon nog vele jaren . Er waren reeds bomen op deze wereld voordat er mensen waren en deze bomen werden uiteraard ook niet gesnoeid.


Denk ook eens aan het tropisch regenwou daar wordt ook niet gesnoeid. De redenen om bomen te snoeien zijn dus altijd . Betulaceae - berkenfamilie. Alnus glutinosa en incana (bot.) Alder (Eng.) Aune ( Frans). Het is de moeite waard om tijdens de wintermaanden goed naar deze inheemse boom te kijken die we voornamelijk op laag gelegen natte gronden (b.v. in broekbossen) tegen komen. Het snoeien van esdoorns in de zomer is wel mogelijk wanneer het om een paar takken gaat die bijvoorbeeld over de erfgrens groeien etc.


Om een rechte boomvorm te bekomen weinig snoeien. Hou de jeugdige planten met centrale koptak om hoogte te krijgen. Geschikt voor hakhout en kan zeer sterk worden ingesnoeit, vormt dan een struikvormige boom. Winterhardheid Ja, usda zone Frequentie van snoeien Boom die vaak voor . De periode waarin je een boom best kan snoeien is afhankelijk van de boomsoort en de mate waarin je wil snoeien.


Knotbomen zoals een eik, els of populier kan je best in de periode november tot en met februari snoeien.

Leibomen (kastanje, haagbeuk, plataan, linde) en fruitbomen (appel, peer, pruim ) kan je ook nog in . De singel heeft vaak de functie als erfscheiding en beschutting tegen de wind. Op erven staan elzensingels meestal daar waar weinig ruimte is en zijn dan een rij breed. In plaats van elzen worden ook wel . In het voorjaar (maart) bloeit de zwarte els met gelige katjes. Materiaal verzorgd door: De vakman.


Eerste werkdag: De opdrachtgever is flexibel . Bomen zijn onderhoudsarm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.