donderdag 23 november 2017

Voorjaarsbollen planten

Wanneer plant je voorjaarsbollen ? Om te genieten van bloeiende bloembollen zoals tulpen, narcissen, hyacinten, krokussen en andere bloemen moeten de bloembollen in de herfst worden geplant. Tulpen, narcissen, krokussen en andere voorjaarsbollen in de herfst of najaar planten in de tuin. Lentebollen plant je best vanaf eind september tot begin november.


Na in het voorjaar en de zomer te hebben genoten van de tuin, is het najaar een mooie periode om bezig te zijn in de tuin.

Er is genoeg te doen: snoeien, bladruimen en… bloembollen planten. Wil jij maandenlang genieten van bloeiende bollen ? Wij leggen je uit hoe wanneer je bloembollen kunt planten. Sommige soorten kunnen ook nog in het voorjaar geplant worden. Najaarsbloeiende bollen kunnen alleen in augustus en september geplant worden. Als u na ontvangst niet direct tijd heeft de bollen te planten kan het beste de doos opengemaakt bewaard worden, op een koele maar vorstvrije, droge en donkere plek.


Bloembollen die in het voorjaar bloeien, geven uw tuin of balkon op veel manieren prachtig kleur. Bakker geeft u graag een aantal tips en suggesties voor het planten van bloembollen.

Loes gaat voorjaarsbollen planten en laat je precies zien hoe je dat doet. Hoe houd je bijvoorbeeld rekening met de verschillende bloeitijden van de bollen? Sommige bloembollen zijn bovengemiddeld geschikt voor binnen.


Door de warmte van de centrale verwarming zullen ze eerder gaan bloeien dan wanneer ze buiten zouden staan. Na de bloei kun je de bollen alsnog buiten planten , met een grote kans . Tulpen, krokussen, narcissen en sneeuwklokjes zijn voorjaarsbloeiers. Voorjaarsbollen en zomerbollen planten. Vanaf het prille begin van de lente schieten ze uit de grond en zetten je tuin snel in bloei. Plant voorjaarsbollen altijd in het najaar, vanaf september.


Wacht tot de grond goed afgekoeld is, liefst tot beneden 10 . De lente begint met de kleuren van de voorjaarsbloeiers die nu de grond in moeten. Vul een strook op met één soort bolbloemen, maak groepjes in het gazon, creëer een sprookjesachtig effect met laagblijvende bollen onder een boom of zet ze in alle mogelijke vormen van potten of bakken. Met zicht op het voorjaar kunnen we al fijn plannen maken en voorjaarsbollen planten , er zijn bekende en minder bekende soorten, lenteklokjes,kievitsbloemen.


Deze plant je het best in de lente, als de . Een tuinman van het Nederlandse Keukenhof zal ze beantwoorden. Plant in het najaar bloembollen voor een vrolijk voorjaar!

Tulpen en sieruien in oktober of november. In het najaar, van september tot december, plant u voorjaarsbloeiende bloembollen. Lees hier hoe u bloembollen plant.


Het is niet moeilijk om bloembollen te planten. Eigenlijk is het belangrijker om goed te letten op de bloeitijden, zodat je bijna het hele jaar bloeiende bloemen in je tuin hebt staan. Een luchtige grond is belangrijk, dus probeer de grond eerst goed los te . Goed gedraineerde bodem met organisch materiaal.


Krokusbollen planten - instructies. Dit doet u door de bodem, indien nodig, te mengen met een ruime hoeveelheid organische stof. Het voorbereiden van de grond is niet altijd nodig als de drainage goed is. Als de voorjaarsbollen aan hun retour beginnen en het blad langzaam afsterft zijn het de eerste vaste planten die hun plek krijgen in de borders.


Naast lentebollen zijn er ook zomerbollen en najaarsbollen. U zou er voor kunnen kiezen om de bollen (lente, zomer en herfstbollen) in lagen te planten. Van september tot en met half december is het tijd om voorjaarsbloeiende bollen te planten.


In de regel geldt dat hoe eerder ze geplant worden, hoe beter de bol aan zal slaan! Bollen die geplant worden in het najaar gaan onmiddellijk aan de slag. Er worden worteltjes gevormd waarmee de bol water en voedsel opneemt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.