zondag 26 november 2017

Fuchsia binnen

De vrolijk gekleurde Fuchsia komt an origine uit Nieuw-Zeelan waar de Maori hier al honderden jaren gezichtsverf van maken. Het is een kamerplant die ook geschikt is als balkonplant of terrasplant. Plaats de Fuchsia op een lichte standplaats zonder al te veel direct zonlicht en zorg dat de grond niet uitdroogt. Deze betoverende plant is weer helemaal trendy en fleurt dit seizoen onze tuinen op! Hier kunt u alles vinden over het overwinteren van de fuchsia of te wel bellenplanten.


Een prive les in plaats van een tuinboek om de fuchsia winterklaar te maken.

Overwinteren in een oude (kapotte) diepvrieskist: Dat is een van de betere opties. Wel even de stekker er uittrekken! Het is eigenlijk hetzelfde als inkuilen, maar dan binnen. Vul de kist gedeeltelijk met licht vochtige turfmolm en leg daar de . De Fuchsia is geliefd vanwege de fraaie hangende bloemen. Zo kunt u hem verzorgen en overwinteren.


U moet er echter steeds aan denken dat een Fuchsia veel water nodig heeft, regelmatig bijgemest dient te worden en een goede standplaats krijgt. Dan zal uw plant tot er nachtvorst komt, uitbundig bloeien.

Voor betere instructies gaan we wat dieper in op die goede verzorging. Ik denk dat u een plantje hebt . Marinka opgekweekt waar ik zeer trots op ben omdat . Bladeren vallen - fuchsia - fuchsia. Meer resultaten van fuchsia. De Nachtwaker denachtwakerbe. HET STEKKEN: De fuchsia wordt vermenigvuldigd door stekken.


De gemakkelijkste en snelste manier van stekken is de top of scheutstek in het voorjaar. Deze periode is het gunstigst wat temperatuur en licht betreft. Met een scherp mesje snij je de stek van de plant.


Niet schuin maar recht,. Zoals de teddybeer het knuffeldier bij uitstek blijft voor het kin blijft de fuchsia de hartsbloem van zovele die met hart en ziel aan het tuinleven verknocht zijn. Koop of Verkoop fuchsia op Marktplaats. Er zijn van die planten die eigenlijk nooit uit de gratie raken. Van Fuchsia bestaan ongeveer 1soorten.


Omdat de Fuchsia al zo lang in cultuur is, zijn er ook ontzettend veel hybriden van bekend. Die winterberging kan binnen of buiten: in huis - in een kas - ondergronds. In principe komt toch elke vorstvrije plaats in aanmerking, bijvoorbeeld een logeerkamer, de zolder .

Dit zaad wordt dan binnen gekweekt in speciale fuchsia potgron en later nog verspeend. Als de planten wat groter zijn dan worden deze nog getopt en . Vaak eindigen ze dan op de composthoop, maar met een beetje moeite help je ze overwinteren (vorstvrij maar wel koel) en geniet je komend jaar weer van je favoriete bloemen. Haal de plant in oktober naar binnen. Enkel de donkere kleuren verdragen volle zon. In een pot binnen : Binnen staat de Fuchsia liefst op een warme en zonnige plaats zonder direct zonlicht.


Ook de bloemen kunnen variĆ«ren van kleine bloemetjes tot extra grote exemplaren met dubbele bellen. Bonsai Fuchsia als binnen en buiten Bonsai. Informatie over de verzorging van de Fuchsia. Laat ze overwinteren op een koele, lichte plek. De temperatuur mag niet onder de 5°C.


Dunne takjes verwijderen evenals alle bladeren. Ik heb er ook twee in een grote kuip en er zitten nog bloemen aan. Voor de mensen met een serre of een veranda, waar de planten nog even kunnen binnen staan tot het zeker niet meer vriest, wordt het tijd om te verpotten of om terug in te potten.


Verpotten wil zeggen uit de oude pot halen en van zoveel mogelijk oude potgrond ontdoen, de pot terug opvullen met de geschikte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.