vrijdag 24 november 2017

Kleine eendensoort

Eén puzzelwoord gevonden voor ` Kleine Eendensoort `. Het overnemen van de woorden van het MWB puzzelwoordenboek is alléén toegestaan met een licentie. Staat je antwoord er niet bij of heb je een vraag waarbij het puzzelwoordenboek geen hulp kan bieden? Een jonge wilde eend in het gras.


Jonge eenden onder de warmtelamp.

De talingen zijn ingedeeld in het geslacht Anas, dat deel uitmaakt van de onderfamilie Anatinae. Deze maakt deel uit van de familie Anatidae (ook eendachtigen of eenden, ganzen en zwanen genoemd). Enkele talingsoorten zijn: Amerikaanse wintertaling . Ook is er een groot verblijf voor tamme ganzen en eendensoorten en een groot stuk aan de sloot waar wat zwanen met wat koppeltjes eenden zwemmen. Bij ons kunt u dus terecht voor zowel kleine siereenden, sierganzen en zwanen, maar ook voor tamme (gedomesticeerde) eenden en ganzen!


Kuikens In het voorjaar . De Mandarijneend is een vrij kleine compacte eendensoort.

Het vrouwtje is minderopvallend grijsbruin gekleurd met een dunne witte oogring, en dunne witte streep achter het . Deze rassen hebben hun faam te danken aan een hoge eierproductie. Is de ruimte beperkt, dan is het kleine Kwaker eendje, dat ook een behoorlijke Nederlandse achtergrond heeft, een prachtige keuze. Wil men een forse een dan komen de Duitse- en Amerikaanse Pekingeenden en de Rouen eenden in aanmerking. Ik zoek kleine eenden (vergelijkbaar met mandarijnen).


Heb je anders eventueel een advies van een klein rustig soort siereenden waarvan je ( uit eigen ervaring) weet dat ze echt heel stil (en dan bedoel ik ook echt praktisch onhoorbaar) zijn? Alle eendensoorten of rassen maken geluid. Geef ze voldoende ruimte. Informatie over mandarijn eenden gezocht.


Door je te verdiepen in de verschillende eendensoorten (LINK), weet je welke het beste bij je past. Eenden in te kleine hokken raken gestresst en zijn daardoor bevattelijker voor ziektes. Echter de populatie is zeer versnipperd over dit grote gebie waardoor de kleine subpopulaties nauwelijks genen uitwisselen.


Sinds de ratten zijn verwijderd gaat het weer wat beter met deze kleine eenden. Het natuurlijk voedsel van watervogels , eenden, ganzen en zwanen, is plantaardig en bestaat uit waterplanten, kroos, granen en kleine waterdiertjes. Daarnaast eten ze gras voor een optimale werking van de spijsvertering.

Het Nonnetje is een relatief kleine eendensoort van het geslacht van de zaagbekken, zo genoemd omdat de snijranden van de snavel getand zijn. Het volwassen mannetje is hoofdzakelijk wit met zwarte tekening. De kop is wit met een zwart masker voor en rond het oog en een zwarte lijn achter de oorstreek. Wintertaling (Anas crecca). De wintertaling is een kleine eendensoort die in Nederland vooral in de winter gevonden kan worden.


De mannetjes hebben een mooie koptekening, maar zijn over het algemeen erg schuw en daardoor lastig te fotograferen. Halfgoed (Veen en Genderen), halven (Lage Zwaluwe) en blauwgoed (Veen, Genderen, Lage Zwaluwe en Vlijmen) zijn verzamelnamen uit de kooikersterminologie voor kleine eendensoorten zoals de talingen, de smient en de krakeend. In de landbouwterminologie is de (tamme) eend ook behandeld in WBD. Roodschoudertaling is een gezelligheidseend welke het liefst in groepjes bij elkaar blijft. Dit zijn ook kleine , weinig eisen stellende eendensoort , met mooie kleuren.


Een duikeend en nauw verwant met de Kuifeend. Kruisingen tussen deze twee soorten zijn talrijk. Alle reden om eropuit te willen trekken.


Er stond nog ijshaar op mijn wensenlijstje en met de vorst die er werd verwacht leek de kans om dat prachtige winterfenomeen te zien bijzonder groot. Ook kreeg ik de tip dat er een groep van wel honderd wilde en kleine zwanen in de buurt verbleef en ook daar zou .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.