donderdag 23 november 2017

Houtworm bestrijden met petroleum

Houtworm bestrijden met petroleum. Deze methode van houtworm bestrijden wordt al vele jaren toegepast. Vroeger was het goedje in ieder huishouden te vinden . De petroleum of lampenolie zal in het hout trekken.


Hierdoor gaan alleen de houtwormen dood die in aanraking komen met het petroleum.

De larven of eitjes diep in het hout worden hierdoor niet aangetast. De besmetting wordt dus niet effectief bestreden, na enkele jaren . U moet dan de houtworm zo snel mogelijk bestrijden. Experts hebben echter veel kritiek op deze methode.


Door deze olieachtige substantie op het hout uit te smeren, is het niet meer mogelijk voor houtwormen om het hout binnen te komen. Een deel van de larven . Het enige nadeel is dat het de eitjes niet worden gedood. Het meeste houtworm bestrijdingsmiddel is een menging van permetrine met kerosine.

De kerosine (of petroleum ) dood dus eerst de larven en kevers, het . Is je hout toch aangetast door houtworm , tref dan eerst de nodige voorbereidingen vooraleer je ze gaat bestrijden. Men kan petroleum of benzine in de gaatjes spuiten, waardoor de houtworm doodgaat. Zo maakt men bijvoorbeeld zowel bij de overhei als bij het bedrijfsleven gebruik van . Blijkbaar zit er in enkele balken van mijn dak houtworm , Nu hebben ze mij gezegd dat deze eigenlijk nog het beste te verwijderen zijn met petroleum , is dit zo, of kan ik toch beter een product gaan kopen om houtworm te bestrijden ? Is je dat te kostbaar drenk hem dan in de petroleum en steek heb daarna aan want anders blijft het terug komen. Perfacs (Denca Chemie) bevatte . Doordat petroleum diep in het hout doordringt, is de kans aanwezig dat de eitjes en de larven van de houtworm doodgaan. Daarnaast heb je ook direct het hout beschermt voor in de toekomst.


Het is belangrijk om deze insecten en hun gebroed. Eenvoudige aerosol insecticiden verdelgen enkel de volwassen worm en niet de larven. Die blijft veilig beschermd in het houtwerk.


Naast de klassieke chemische bestrijdingsmiddelen kan ook petroleum gebruikt worden om het hout te behandelen en de houtworm te bestrijden. U kan speciale petroleum daarvoor vinden . Er zijn tal van chemische middelen om de houtworm te bestrijden , maar niet op lange termijn en zijn meestal niet efficiĆ«nt genoeg. Gebruik maken van petroleum volstaat meestal om ongedierte te bestrijden.


Leg eikels in een kast of op een houten stoel neer en de houtwormen komen er snel aan, zij hebben liever eikels dan meubelhout.

Bestrijk het hout met meerdere lagen petroleum totdat het hout geen petroleum opneemt. Er is nog een ouderwets huismiddeltje, de plekken van de houtworm met petroleum bewerken, . Zo voorkom je dat de houtworm zich verspreidt. Als je hout koopt, controleer het dan op aantasting door houtwormen.


Let vooral op hout dat langere tijd in een vochtige ruimte heeft gelegen. Gebruik bij chemische bestrijding alleen toegelaten middelen. Die zijn te herkennen aan een toelatingsnummer van het Ctgb.


Als we praten over houtworm bestrijden hebben we het eigenlijk over de bestrijding van de gewone houtwormkever (Anobium punctatum Degeer). Ik heb het tafeltje dit weekend alvast overvloedig ingesmeerd met lampenolie (zit petroleum in). Wanneer u last hebt van houtwormen,. Ik ga het nu nog vernissen. Hoewel de petroleum de levende larven wel doodt, worden eventuele eitjes niet vernietigd.


Dit is helaas niet het geval. Dit zorgt er voor dat in korte tijd opnieuw levende larven zich een weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.