woensdag 29 november 2017

Planten waar katten niet van houden

Kat planten waar katten niet van houden honden te koop. Geranium macrorrhizum (ooievaarsbek). Dictamnus ( vuurwerkplant ). Aloysia triphylla (citroenverbena).


Stekelige mei- en vuurdoorn op strategische plaatsen ziet de kat ook niet zitten. Na verloop van tijd kun je het gaas weghalen omdat de katten geleerd hebben dat jou tuin niet geschikt is als kattenbak.

Je kunt ook een goed waterpistool kopen, dat werkt absoluut en geeft een schrikeffect, net als aan plantenspuit. Er zijn enkele planten waar katten juist erg van houden. Je kan ook katten op een dwaalspoor zetten, gebruik planten waar ze juist wel van houden op die plaatsen in de tuin waar het niet erg is als de katten daar verblijven. De bekendste is natuurlijk kattenkruid (Nepeta) waar ze vaak languit in gaan liggen. Verder vinden ze Teucrium, Dianthus, Sagina, Alyssum en kattengras.


Wat denk je van nepplanten ? Tegenwoordig zijn die zo mooi gemaakt dat je t verschil nog maar amper meer ziet met echte planten. Verder geen tips, want ook wij hebben alle nog in leven zijnde planten verbannen naar de was- en strijkkamer (de enige kamer in huis waar de katten niet mogen komen ;) ) . Die tip van de citroenachtige planten vind ik ook een goeie, heb wel eens eerder gehoord dat ze niet van citroengeur houden !

In ieder geval bedankt voor. Sinds lang heb ik geen planten meer, als ik bloemen krijg gaan die op de studeerkamer waar de katten niet komen. Dat vind ik wel het vervelende . Koop planten waar je kat niet van houdt.


Er zijn ook enkele plantensoorten waar katten gewoon niet van houden. Deze planten hebben vaak een sterke geur, zoals lavendel, rozemarijn of citrusplanten. Je kunt zelf genieten van de lekkere geur van deze planten , maar dezelfde geur zal je kat ontmoedigen om eraan te . Als het goed is moet er een bloem of iets anders zijn die katten uit de tuin houden.


Ooievaarsbek ( een geranium soort) wordt daarin. Men zegt ook dat de echte geranium, de ooievaarsbek, een plant is waar katten een bocht omheen maken. Om die reden is het belangrijk rekening te houden met de planten waar je kat toegang toe heeft. Onschadelijke planten waar katten gek op zijn. Ondanks het bestaan van en de aanwezigheid van een groot aantal giftige planten zijn er ook planten die niet giftig zijn voor katten.


Vaste planten die in de winter bovengronds afsterven, zijn dus alleen in de zomer geschikt om de katten weg te houden. Wintergroene planten nemen het. Tips om katten uit de tuin weg te houden. Niet alleen wegens de massale slachting onder (tuin)vogels, maar ook bijvoorbeeld wegens hun hinderlijke neiging om kuiltjes te graven en planten te.


Het werkt beperkt vond ik: alleen rond de plek waar je strooit is je tuin bescherm tot het gaat regenen. Je kunt ook planten in de tuin plaatsen waar de katten een hekel aan hebben, waardoor ze.

De cacaodoppen zullen de katten echter niet verjagen. Ruta graveolens (wijnruit) helpt ook bij het op afstand houden van katten. Weet er iemand of da echt helpt.


Dat ze schijten is op zich niet zo erg, goeie mest moet je maar denken, maar idd ze graven graag waar je net geplant hebt. Maar als dat andere hoekje net . Planten Planten waar katten niet van houden zijn citroenplanten, afrikaantjes, boerenwormkruid en wijnruit. Het plaatsen van stekelige struiken zoals bijvoorbeeld mei- of vuurdoorn, is ook een mogelijkheid. Als u deze planten op bepaalde plekken in de tuin zet, bijvoorbeeld langs hun . Zet een citroengeranium in de tuin en de katten blijven weg, ze hebben nl een hekel aan die geur. Hoe je poezen uit je mooi bloemenperkje kan houden : Strooi er gewoon wat koffiedik tussen, dit heeft namelijk een sterke geur waarvan katten niet houden.


Leg schillen van citrusvruchten zoals citroenen en appelsienen op de plaatsen waar ze poept en plast. Vervang die schillen wel. Op internet lees ik dat je koffieprut in de tuin moet strooien op de plekken waar je niet wilt dat katten komen.


Katten houden niet van vochtige plekjes. En de prut bevat ook nog eens stoffen die goed zijn voor veel planten. Ik heb dit een aantal keren geprobeerd nadat er een kat in . Uw huisgenoot ligt al in deze planten te rollen voor u ze aangeplant hebt. Andere planten waar poezen van houden zijn Alyssum (schildzaad), Dianthus deltoides ( steenanjer) en Sagina (vetmuur). Om de katten uit uw tuin te houden kunt u het tegenovergestelde doen.


Zorg dat de grond onder die struik in de zon niet lekker. Ik heb nog optie en dat is om speciale planten waar katten niet van houden te planten zoals wijnruit. Ik zal inderdaad eens kijken bij de gemeente wat ik wel of niet mag qua schrikdraad want dit is gewoon echt niet leuk meer.


Last van onkruid tussen de tuintegels? Het onkruid verdwijnt als sneeuw voor de zon en de tegels behouden hun kleur! Hoe katten uit de tuin houden ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.