vrijdag 24 november 2017

Wiepen beschoeiing

Beschoeiing wordt gebruikt in slootkanten en langs rivieren of kanalen. Een beschoeiing voorkomt uitzakken en wegspoelen van grond langs de oevers. De oevers worden met de beschoeiing beschermd tegen erosie van water, wat vaak door stroming, wind of schroefwater versterkt wordt. Van Aalsburg werkt ook veel met gerecycled kunststof materialen. Dit is gerecycled kunststof met een natuurlijke uitstraling.


De levensduur van deze materialen is ruim jaar.

Wij leveren het benodigde materiaal én hebben de vakkennis, ervaring en het materieel in huis om de beschoeiing vakkundig aan te brengen. Wij leveren en plaatsen verschillende soorten beschoeiingen: – rijshouten beschoeiingen met een dubbele palenrij gevuld met rijshout – wiepen beschoeiingen met een dubbele . Opdrachtgever: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Wiepen beschoeiing Starnmeer. In de Knollendammervaart aan de Starnmeerkant hebben wij een wiepen beschoeiing geplaatst. De beschoeiing is op plaatsen gekomen waar de rietkraag minder vitaal was en op veel plaatsen is de . Aanbrengen van beschoeiing middels wiepen.


Het rijshout is afkomstig uit grienden die tot jaar zijn. Een wiependraaier voert het hout de machine in.

Ook in de wegenbouw werd vroeger wel rijshout. Overweegt u de plaatsing of het vervangen van een beschoeiing of damwand? Rijshout in de weg- en waterbouw. Ook hiervoor bent u bij Jonk Infra aan het goede adres. Een duurzaam resultaat staat hierbij voorop, ook kunnen wij hierbij een adviserende rol spelen.


We kunnen U de verschillende soorten beschoeiingen aanbieden in diverse materialen zoals wiepen , hard hout, staal, kunststof en mocht U andere wensen hebben dan kunnen wij ook dat voor U verzorgen. Uiteraard kunnen we ook het hard hout aanbieden met het FSC-keurmerk. Kunststof beschoeiingen zijn de laatste . Plaatsen van de wiepen beschoeiing in de rivier.


Op het uiterste puntje van de RWG-kade hebben ze tijdelijk een werkplaats of zate . Tussen de palen worden de wilgentenen bundels ( wiepen ) geklemd. Regelmatig zullen één of twee bossen wilgentenen bovenop de beschoeiing moeten worden aangevuld. De wilgentenen kunnen uitlopen. Daarachter ontstaat een zone waarin riet en andere oeverplanten kunnen groeien.


Dit heeft vooral zin op plaatsen met afslag. Stort achter de beschoeiing bagger of grond om het ondieper te maken. Ligt de aan te leggen rietstrook geïsoleerd dan kan . Het biedt duurzame bescherming en zorgt bovendien voor een voedingsbodem voor flora en fauna.

Afhankelijk van de situatie wordt de grootte en de soort van de stenen bepaald. Ook op dijken en kades brengen wij steenbestorting aan. Deze stenen zijn over het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.