donderdag 30 november 2017

Waar komen konijnen vandaan

Tegenwoordig zien we konijnen vaak in buitenhokken of kooien in de woonkamer maar is dit ook wel zo geschikt voor een konijn ? Als u op deze vragen geen antwoord weet is het misschien . Onderdanige vrouwtjes leggen meestal simpelere holen aan waar de jongen worden geboren. Konijnen komen wel voor in grote steden zoals Amsterdam. Je hebt veel verschillende soorten konijnen zoals: de hangoor, Vlaamse reus, dwergkonijnen , rexkonijnen enz.

Van te voren moet je goed nadenken over waar je je konijn vandaan haalt. Het is erg verleidelijk om een. Ze komen oorspronkelijk uit Spanje. Mannetje = rammelaar of ram. Ze zitten graag in half open landschappen tussen de struiken.


Ze wonen in grote groepen ook . Er is een lange geschiedenis van het konijn.

Ik ga daar een stukje van vertellen. Het eerste volk dat konijnen ving, waren de Romeinen. Zij vonden het vlees erg lekker, en de vacht konden ze gebruiken om kleding van te maken.


Na de Romeinen hielden de franse kloosterlingen de konijnen in gevangenschap. Er zijn zowel tamme konijnen als wilde konijnen. Tamme konijnen vinden we natuurlijk bij onszelf thuis. Start your day with a smile on your face ! Funny images videos and gifs all for free ! Verlaten konijnenholen zijn in trek bij verschillende vogels voor het leggen van hun eieren.


Bij alfa mannen kan het zelfs zo ver gaan dat ze baby konijnen dood bijten op het moment dat ze niet zeker weten dat het hun eigen kinderen zijn. Dit om van de konijnen in zijn achtertuin af te komen. Vaak worden de dieren op roosters gehouden om te voorkomen dat er stro en ander vuil in de vacht terechtkomen waardoor klitten ontstaan. Uit Japan komt het konijn in ieder geval niet. Opeens verdwijnen de konijntjes in de struiken.


Waar komen die rare gevlekte konijntjes vandaan ? Dichtslaande autoportieren kondigen de komst van hun ouders aan.

Papa zet de doos met boodschappen op tafel en kijkt verbaasd rond. Waarom hebben jullie de vloer gedweild? Dat is vast niet zomaar. De afbeeldingen zijn van de hand van Dick Klees.


Het resultaat is een informatief en verrassend boek dat antwoord geeft op vragen als: waar komen konijnen vandaan ? Welk effect hebben ze op het landschap? Zijn ze zo aardig als ze eruit zien en doen ze aan geboortebeperking ? Worden die speciaal gekweekt hiervoor? Bij veel kattenvoer gebruikt men slachtafval, maar ik denk dat de menselijke consumptie van konijnen daarvoor te klein is. Alles over de aanschaf, verzorging, gedrag, huisvesting, ziekten en voeding van het konijn. Lees meer over deze dieren in de LICG huisdierenbijsluiter.


U kunt ook een deel van een kamer afzetten met een losse ren, of voor buitenkonijnen een deel van uw tuin of terras. Pas op dat er geen hoekjes zijn waar de konijnen in kunnen kruipen, of waar het ene konijn het andere konijn in een hoek kan drijven zodat hij niet meer weg kan. Gebruik nooit een afgesloten hok voor het . Wanneer je ervoor kiest om je konijn uit een dierenwinkel te halen, let dan goed op de omstandigheden waarin de konijnen worden gehouden. Zien ze er gezond en gelukkig uit? Hebben ze genoeg voer, schoon water en onbeperkt hooi?


Vraag de verkoper ook eens waar de konijnen vandaan komen. Gisteravond fietste ik in het donker over de campus op weg naar het sportcentrum bijna tegen een konijn aan. Wilde konijnen maakt wetenschap . Dit was niet de eerste keer dat er een konijn vlak voor mij het fietspad overstak. Mijn vraag is: waar komen al die konijnen vandaan ? In het begin zag ik ze alleen rondom het Paviljoen, maar ze .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.