woensdag 22 november 2017

Kleine beestjes in bed

Toch leert de ervaring ons dat met beestjes in bed ( bedbeestjes ) meestal wijzen op bedwantsen. Klik hier voor meer informatie over bed bugs. Een bedluis is een parasitair insect van tot mm groot. Bedluizen hebben zes pootjes en de achterkant van het lichaam is plat.


Bedluizen kun je herkennen aan een bruine kleur, maar omdat ze erg klein zijn lijken de kleine beestjes van een afstand ook wel gewoon zwart.

Op het moment dat bedwantsen nimfen bijten en zich voeden met bloe ziet een larve van een bedwants er rood uit. U kunt dus last hebben van kleine rode beestjes en kleine witte (transparante) beestjes en kleine zwarte beestjes. Dit kunnen allemaal bedwantsen zijn, afhankelijk in welke fase van hun leven ze zijn en of . Of u kan ze ook met het blote oog waarnemen door te letten op kleine bruine stipjes op de matras. Eens men te maken hebt met Bed bugs of als men er één gezien heeft is het opportuun om alert te reageren.


Deze matras beestjes zijn ook één van de moeilijkste om uit te roeien. Zij zijn immuun voor de meeste insecticiden.

De bedwants voedt zich met bloe het liefst van de mens. De huisstofmijt is een microscopisch kleine spinachtige, die zich prettig voelt in een vochtige omgeving en zich met huidschilfers en dierenharen voedt. De mijt kan zich op alle plekken in huis bevinden, zoals in tapijten, gordijnen en natuurlijk in je beddengoed. Gelukkig merken de meeste mensen niets . Van nature zijn deze beestjes klein , lichtbruin en hebben ze een plat en ovaal lichaam. Je hoeft ze niet te zien om er last van te hebben.


Ze verbergen zich erg goed. Weest alert op onderstaande punten en symptomen om bedwantsen . Vooral in jeugdherbergen, hotels, motels en vakantieparken loopt u verhoogd risico om met deze kleine donkere beestjes in bed geconfronteerd te worden. Ook in bijvoorbeeld studentenhuizen met studentes die in het buitenland stage hebben gelopen worden soms met bedwantsen geconfronteerd.


Ik heb beestjes aangetroffen die eigenlijk te klein zijn om te beschrijven, waardoor ik niet kan achterhalen wat het zou kunnen zijn. Terwijl je slaapt, planten zich in je matras miljoenen beestjes voort. Dat zijn blinde, achtpotige beestjes van hooguit een halve millimeter groot die zich voeden met menselijke huidschilfers.


De beet van de bedwants kan hele kleine wondjes en bultjes veroorzaken. Als we praten over beestjes in je bed , dan gaat het vaak over twee soorten: de een redelijk onschuldig (huisstofmijt), de andere niet ( bedwantsen).

In deze blog leer je alles over deze kleine diertjes die . Een bedwants (Cimex lectularius) is een kleine , bloedzuigende parasiet die zich voedt met bloed van warmbloedige dieren en de mens. Dat leidt tot een rode, (hevig) jeukende vlek of jeukbulten, zoals een muggenbeet. Maar je wordt in je slaap vergezeld door beestjes in je bed , hoe goed je je beddengoed ook verschoont.


Toen ik goed naar het bed zat te kijken bleken het er in totaal te zijn. Nu ben ik als de dood voor alle kleine beestjes dus heb ik van beide bedden alles in de was gedaan op graden. Ondanks dat bedwantsen erg klein zijn, meestal maar 4-5mm groot, is het mogelijk om een volwassen bedwants te zien. Die worden ook nog wel eens verward met stofmijt. Je kunt zelfs de nimfen en eitjes zien.


Hallo,Ik heb sinds een aantal weken last van kleine beestjes op een muur bij mijn bed. De steken van de bedwants lijken op muggenbulten. Het zijn kleine , rode jeukende bultjes. Soms liggen ze in een rij achter elkaar: deze rijtjes zijn veroorzaakt door een bedwants die gestoord werd tijdens het bloed zuigen en meerdere malen kort na elkaar geprikt heeft. Een ander verschil met . Dit is typisch voor bed bugs.


Voor de verhuizing had ik een matrasvernieuwer gekocht en vorige week toen ik de matras ging verschonen zag ik allemaal kleine beestjes erin zitten. Ik dacht misschien zijn het larven van de vlooien maar de katten mogen nooit zomaar op het hoeslaken of de deken zitten op bed maar altijd op een . Uitgeademde COen lichaamswarmte trekken deze dieren aan. De steekwondjes hebben veel weg van muggenbulten - kleine , rode bultjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.