vrijdag 24 november 2017

Huismuis tam maken

Als je muizen zo leuk vin kun je beter een tamme muis nemen, en dan eigenlijk of meer. Een muis alleen is zielig, ze houden van gezelschap. Een wilde muis tam maken kan je vergeten, die zal nooit niet tam worden.


Doe muis kun je het beste vangen voor hij teveel schade aanricht of voordat je er . Hoe maak ik een muis handtam ? Wilde babymuisjes, terugleggen of grootbrengen.

Je moet weten hoe je een kleurmuis moet optillen en hoe je hem vast moet houden zonder dat je hem pijn doet. En natuurlijk moet je hem tam maken. Een vreemde of nerveuze muis kun je het beste optillen door zijn kontje op . Bijzonder aan de huismuis is de herkenbare, onaangename, muffe geur die het dier verspreidt. Van de huismuis worden er genetisch gezien vijf ondersoorten onderscheiden. In Nederland komt de westelijke huismuis voor.


Hij rent de hele dag in het radje, maar zodra hij mijn hand ziet springt hij gauw weg. Ik zou graag willen weten hoe ik dit muisje tam kan maken , als dat nog mogelijk is. Er is antwoord gegeven.

Sommige dierenwinkels bieden geen muisjes aan. Dit is jammer, want een muis is een prima huisdier met tal van voordelen. Je kan ze binnen huisvesten en nemen heel weinig ruimte in beslag.


Een kleurmuis kan tam gemaakt worden door voorzichtig zijn vertrouwen te winnen met lekkernijen. Jonge kleurmuizen zijn gemakkelijk tam te maken door ze veel in de hand te nemen. Ze maken een rond hol in de gron dat met een ingang is verbonden met een nestkamer, die op twintig centimeter diepte ligt. Maak geen onverwachte bewegingen. Na een tijdje wordt de muis nieuwsgierig en zal aan je hand beginnen te snuffelen en te knabbelen.


Als het pijn begint te doen haal je je hand. Eventueel kun je zelf een papje maken met groente, fruit, water en brood. Ze zijn makkelijk in de verzorging en kunnen heel tam worden.


De wilde huismuis is gewoon bruin, terwijl tamme muizen heel veel kleuren kunnen hebben. Verder moet je het hok goed schoonmaken voordat je de nieuwe muis erbij zet, zodat de oude muis zich niet erg aangevallen voelt in “zijn” territorium. Ik heb een wilde vrouwelijke muis gevangen en een tam mannetje gekocht. Heb je een muis gevangen die bij jou thuis woont, zonder dat jij of je ouders dat willen. Dit hangt natuurlijk af van de soort maar waarschijnlijk hebt je te maken met een huismuis.


Wilde muizen staan alleen onder natuurlijke selectie en zijn dus niet rustig en tam en zullen dat ook nooit worden. Het beste is het om deze op een plek te zetten waar de muis veel contact kan hebben met mensen, dit vergemakkelijkt het tam maken van de muis aanzienlijk. Verder moet het een tochtvrije plek zijn, niet in de felle zon en ergens waar andere huisdieren er niet bij kunnen komen.

Bodembedekking: Hiervoor kunt u zaagsel . Men heeft echter waargenomen, dat de Huismuis , hoe vreesachtig ook, zich echter aan den mensch kan gewennen en zich laat tam maken. Ook zegt men, dat zij voor de muzijk niet ongevoelig zijn, gelijk Linneus reeds heeft waargenonien. Gedurende een groot gedeelte van het jaar, van Sprokkelm. Uiteraard zijn er altijd individuele gevallen van besmetting via de muis ( huismuis , tam of andere soort) of zijn uitwerpselen en urine, maar deze ziektes kunnen dan meestal door . Het is is belangrijk om de muis goed op te pakken en vast te houden, wanneer het beestje bang is en gaat bijten bereikt u niets.


Muizen zijn ook prima tam te maken. Een spitsmuis of veldmuis is geen huisdier en wordt ook niet tam als je het met de hand grootbrengt. De melk van de huismuis heeft een extreem hoog vetpercentage en ook het hoge percentage vaste stof is opvallend.


Ook zie je hoe je de muis moet schoonmaken en de buik moet masseren met een wattenstaafje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.