maandag 27 november 2017

Ridderspoor zaaien

Ridderspoor is een prachtige plant voor in de tuin. Bij deze ridderspoor blijf je even stilstaan. Hij wordt behoorlijk hoog en ridderspooreigen is het belangrijk dat je hem tijdig steunt door er tonkinstokken bij te plaatsen of door hem goed tussen buurplanten op te . Kleur: wit met zweem van lichtblauw en zacht lila. Goed winterharde vaste plant (HP) Zaaien : eenvoudig.


Gecontroleerd zaaien : maart in zaaibakje of potje in kamerkas met bemeste potgrond zaaien , vervolgens koel opkweken.

April-mei in (alternatieve) koude bak. Er zijn vele kleuren bloemen van het ridderspoor , zoals wit, paars, roze, blauw en lila. De natuurlijke kleur is blauwpaars. De bloeiperiode van ridderspoor. Maart en april zijn de beste maanden om ridderspoor te zaaien.


U kunt dit eenvoudig doen door een stukje grond los te schoffelen en de zaden te zaaien. Uit ieder zaadje kan een plant ontstaan, dus bewaar voldoende afstand tussen de zaden. We vertellen je er vandaag meer over!

Bij gunstig weer komen ze binnen tien dagen boven de grond. Ook geschikt als snijbloem. Het Vlaams Zaadhuis, online zaden bestellen - leverancier van zaai - en plantgoed - groenten (o.a. asperges en aardappelpootgoed), bloemen, bolgewassen, fruit, kruiden, tuingereedschappen en veel meer.


Vraag uw gratis cataloog! Meerjarige riddersporen die ca. Nederlands: ridderspoor. Gebruikstips: Zaaien : vanaf half mei tot half . Maar kan dit ook in een zaaibakje binnenshuis waarna dit later op de definitieve plaats uitgeplant kan worden? Wilt u graag vroeg in het jaar bloemen dan is het verstandig te zaaien in een kweekbak of kas.


Zorg voor een verarmde potgrond bij het zaaien. Bedek de grond na het zaaien , dit om het zaad vochtig te houden. Zaai de zaden van deze plant in grote getale in de lente om er zeker van te zijn dat er voldoende van uitkomen. De geel of oranje bloeiende planten doen het vaak het best op zonnige plekken.


Deze winterharde eenjarige plant, . Vanaf eind maart kunt u eenjarige ridderspoor direct in de volle grond zaaien. Hoge planten op tijd met stokken of speciale houders ondersteunen, zodat ze bij wind en regen niet omvallen of knakken. U kunt de planten ook voorkweken in potjes van geperste turf.

Bij droogte rijkelijk water geven. Haal het rijpe zaad van de. Ik vind ze altijd erg mooi, ze hebben lichtgroen fijn geveerd blad. En daarboven bloeien dan van juli tot september (afhnakelijk van tijdstip van zaaien ) de grote aren die vol zitten met met kleine bloemen, tot een hoogte van . De plant komt van nature voor in West-AziĆ« en Europa. Een prachtige azuurblauwe, rijkbloeiende ridderspoor.


Een dankbare, gemakkelijk te telen plant, die ook nog een lang vaasleven heeft! Dichte hyacintachtige bloemkaarsen in de welbekende mooie kleuren licht en donkerblauw, appelbloesemroze, zalmroze, donker- en lichtroze, rood en wit. Bij voorkeur zaaien in de.


Prachtig staan ze in borders, perken en groepen. Online zadenshop voor bloemzaden plantenzaden , Lage verzendkosten - snel in huis! Geen gedoe met de koelkast, ik zaai gewoon nu.


Waarom zou je het niet doen? Het scheelt je bovendien veel extra werk en je kunt tot laat in het jaar doorgaan. Kun je in het voorjaar meteen . Compacte ridderspoor variĆ«teit die uitgroeit tot dubbelbloemige delphiniums met een grootte tot 30cm.


Delphiniums kan je zaaien vanaf maart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.