woensdag 22 november 2017

Laurier in pot

De verzorging van een laurier in pot of laurier in volle grond. Breng de plant naar buiten zodra de temperatuur niet meer onder de -3°C daalt en zet hem op een lichte tot halfbeschaduwde plaats. Geef tijdens de groeiperiode, van maart tot augustus, tot keer per week water.


Zorg er wel voor dat de pot nooit in het water . In ons klimaat zal hij uitgroeien tot een slank boompje met een hoogte van tot meter. Plaats de struik het liefst op een beschutte plaats, waar hij beschermd wordt tegen koude, gure wind.

Een laurier (boompje) op stam wordt vaak in een pot gezet . Bij het verpotten kun je een traag werkende mix van organische en chemische meststoffen toedienen. Tijdens de zomer, als de plant snel groeit, kan je het best een meststof in vloeibare- of korrelvorm toedienen . Indien de wortelkluit volledig de pot doorgroeit, indien de plant te wijd buiten de pot is gegroeid (piramidevorm) of indien de plant te wankel op voet begint te komen ( laurier op stam), dan is de winterperiode een geschikt tijdstip om de plant van een ruimere pot te voorzien. Aangezien de laurierplant in de winter door de . Bij kneuzing ruiken zij sterk aromatisch.


De kleine bloemen, die bij ons zelden verschijnen zijn tweehuizig, staan in bundels en zijn . De grootte van de plant bepaalt het moment van verpotten.

De laurier is bekend als keukenkrui maar is ook een verdienstelijke tuinplant. Vooral in pot komt het laurierboompje goed tot zijn recht. Prunus Rotundifolia ( laurier ) is de meest voorkomende variëteit van de lauriersoorten. Hij wordt zeer veel gebruikt voor mooie ondoordringbare wintergroene hagen.


Vooral voor hoge, brede hagen is deze laurier geschikt. Momenteel hebben wij een grote partij mooie laurieren in pot ingekocht beginnend bij de maat 30cm . Deze laurier is zeer winterhard en verdraagt ook schaduw. Laurier komt oorspronkelijk uit . Wij leveren alle planten met . We hebben ook sukkelwinters gehad de afgelopen jaren.


Geen ingewikkelde verzorging, maar puur gemak. Zorg daarbij wel dat onder in de pot een gat zit of. Laurus nobilis is beter bekend als laurier en doet zijn naam eer aan. Deze van oorsprong mediterrane wintergroene heester brengt rust en koelte in de tuin.


Het is een ideale plant voor een afscheidingshaag in de volle grond. Daarnaast zijn de planten verkrijgbaar in mooie vormen. Hij heeft een piramidale opgaande vorm en aromatische, donkergroene, glanzende bladeren die nog. Dit zijn echte blikvangers in potten en .

Deze winterharde laurier kan een hoogte van meter bereiken, maar kan in elke gewenste hoogte en breedte gesnoeid worden. De Portugese laurier houdt niet van wind. De bladeren van de Prunus lusitanica. De ovale, groene bladeren van de laurier , worden veel gebruikt in stoofpotten en soepen. Ze geven gerechten een lekker kruidige smaak.


Ze overleeft hier in zuidwest Nederland de winter prima, zonder afdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.