vrijdag 24 november 2017

Moestuin indeling

Hoe kun je een moestuin nu echt het beste indelen? Lees alles over de verdeling van je groente- en fruitvakken. De basis van de moestuin is nu gelegd. Op de juiste plek is met goede grond en bemesting gezorgd voor een ideaal zaaibed. Dan kun je nu aan de slag met het indelen van de tuin.


Let op dat sommige groenten zoals aardappels en pompoen nogal wat ruimte vragen, dus als je moestuin niet zo groot is kan je die beter even overslaan.

Ontdek en bewaar ideeën over Moestuin indeling op Pinterest. Meer ideeën over Groenten kweken, Het planten van een tuin en Tuin indelingen. Zelf een moestuin beginnen? Hoe maak ik een indeling voor mijn moestuin ? Voor een optimaal resultaat kun je je moestuin het beste indelen in minimaal vier vlakken. Plant per vlak de soorten uit één gewasgroep bij elkaar.


Zorg voor aparte vakken met peulgewassen. Vruchtwisseling volkstuin 2. Verdeel je tuin in vakken (zoals je kunt zien op de foto bovenaan de pagina, en vanaf een andere kant in een ander jaar gezien op de foto hiernaast).

Het is heel leuk om een soort siertuin van je moestuin te maken. Maar mocht je serieus voor. Met de moestuin planner maak je eenvoudig online een gratis planning voor jouw moestuin voor het komende seizoen. Belevenissen van een Tuinkabouter - Moestuin indeling - De weg naar een perfecte tuin gaat niet over rozen.


Lees over de belevenissen van een tuinkabouter die een echte tuinier wil worden. Boordevol zadenlijsten en heel veel tips en andere tuininformatie. Start je moestuin : De indeling.


Een mooie vorm en aanleg zorgen ook in de winter voor een mooi beeld”. Om problemen bij de teelt in je moestuin zoveel mogelijk te voorkomen, is het heel belangrijk om vruchtwisseling toe te passen. Hierbij een handige indeling voor jouw moestuin. Verdeel deze vakken weer in twee stukken. Indeling Verdeel je tuin in vier vakken.


Zo heb je in totaal acht bedden. Vak Koolsoorten In bed 1a . De indeling van een tuin bepaalt hoeveel groenten er gekweekt worden en hoeveel oppervlakte verloren gaat aan paden. Dit willen we natuurlijk tot een minimum beperken en wederom kunnen we dit doen door naar de natuur kijken.


Op basis van de meeste gewassen die geteeld worden en de oppervlakte die ze innemen in de gemiddelde moestuin , komen we voor het gemak tot een zestal hoofdgroepen. Zie bovenstaand schematisch. Binnen die hoofdgroepen hebben we een aantal families gegroepeerd.

Een goede indeling is het moesgedeelte in acht bedden te verdelen. Daarmee kun je alle groenten telen en voor de blad- en vruchtgewassen (die over het algemeen het meest populair in de keuken zijn) iets meer ruimte nemen. Bij combinatieteelt vind je welke gewassen elkaar gunstig en ongunstig . Dat is met een eenvoudige tuin niet helemaal mogelijk, maar we komen er wel heel ver mee. Iedere dag is namelijk niet haalbaar.


In de winter is het rust op de tuin. Dan is een tuinplan maken voor de moestuin zeker geen overbodige luxe. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe jij jouw tuinplan voor de moestuin in kaart kunt brengen. Op die manier weet je precies welke groente waar komt en wat de verdere indeling van jouw tuin wordt.


Groente verbouwen doen we niet lukraak, maar doen we juist heel planmatig. Het ontwerp van de volkstuin of moestuin moet daarom heel bewust worden gekozen. Zo krijgen we de mooiste groenten en hebben we weinig last van allerlei plagen.


Als beginner is het niet moeilijk om een moestuin te beginnen. Toch zijn er een aantal regels waar men zich aan moet houden. Laat u niet ontmoedigen door de onleesbare en vaak ontmoedigende literatuur. Goeiemorgen allen, Momenteel ben ik bezig met een nieuwe indeling van mijn moestuin.


Hij staat nu wel nog vol groenten maar ik ben van plan om, na de oogst, hier dit jaar niets meer bij te zetten en hem her in te delen. Nu ben ik van plan om een plan te maken dat de wisselteelt van jaar toelaat, ik heb .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.