woensdag 29 november 2017

Zelf aardappels kweken

Ik heb dat zelf nog niet meegemaakt maar dat schijnt echt heel naar te zijn want daardoor worden je tomaten ook ziek. Daarom zet ik nooit jaar achter elkaar aardappels in dezelfde moestuinbak. Ben jij ook een aardappeleter ? Verschillende aardappelrassen.


Aardappels kun je makkelijk zelf voorkiemen en poten.

Voorkiemen pootaardappels. Tuintip: zelf aardappelen kweken. Het is maart en dat wil zeggen dat je eindelijk weer aardappelen mag poten (planten) in je moestuin. Toch als je vroege aardappelen wil.


Poten kan in (vruchtbare) volle gron maar ook in een grote pot of . Het is voor iedere tuinliefhebber een eenvoudig karweitje om zelf aardappelen te verbouwen. Het is februari en dit wil zeggen dat we weer kunnen dromen van onze moestuin. De echte moestuiniers zijn waarschijnlijk al gestart met de aankoop van hun zaden en kweken al binnenhuis om zo vroeg mogelijk de eerste vruchten te oogsten.

Vergeet echter ook niet om tijdig je pootgoed te . Natuurlijk wil je meer weten. Kijk dan eens in mijn Moestuin e-boek of koop het voor slechts op. Altijd gedacht dat je een akker nodig hebt om aardappelen te kunnen kweken ? Afgelopen voorjaar ben ik voor het eerst begonnen met aardappelen in zak kweken. Dit is heel eenvoudig, het neemt beperkt ruimte in beslag en het oogsten . Het is bepaald de moeite waard om ze zelf te telen maar ze nemen vrij veel ruimte in. Kleine lapjes land kunnen echter een oogst opbrengen die aan de behoefte van de meeste mensen zal voldoen.


En als werkelijk met ruimte moet worden . Zorg er wel voor dat er drainagegaten zijn, zodat het overtollige water weg kan. Je emmer, pot of zak is bij voorkeur zwart aan de buitenkant. Zwart absorbeert zonlicht en warmt sneller op, wat je aardappelen ten goede komt. Tip: recycleer potgrondzakken. Het kweken van aardappelen in een aardappelzak neemt niet veel ruimte in en toch geniet je van een heerlijke verse aardappeloogst.


Ook leuk en leerzaam voor kinderen! Bekijk ook het volgende filmpje. Hoe kweek je aardappelen in een aardappelplantzak.

Zelf aardappels kweken is leuk en niet moeilijk: het kan zelfs op een balkonnetje! In dit artikel leggen we uit waar je aan moet denken. In de supermarkt kunt u allerlei soorten aardappelen kopen, maar de lekkerste aardappelen kweekt u gewoon zelf. Heeft u nog een lapje grond over, dan loont het dus zeker de moeite om uw eigen aardappelen te kweken.


Met de juiste voorbereiding en verzorging leveren uw aardappelplanten. In dit vlog leg ik uit waarom de aardappel stiekem gezond is én geef ik tips over zelf . In je Horta winkel vind je een ruime keuze pootaardappelen. Het assortiment is aangepast aan de bodem van de streek.


Vraag advies aan je Horta expert. Wil jij net als de professionele aardappelboer zelf aardappelen telen? Heb je een schooltuintje? Plant de aardappelen dan in volle grond. Een emmer of een bloempot van ongeveer cm . Veel zaken zijn van belang bij de aardappelteelt.


Pootgoed Bij aardappels kunnen we het beste uitgaan van pootgoed uit de zaadhandels of tuincentra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.