woensdag 29 november 2017

Voortplanting slakken

Slechts enkele soorten kunnen zichzelf bevruchten, maar dit heeft als . Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Voortplanting , Paring gebeurt `s morgens. De eieren worden in de grond gelegd vanaf eind mei tot augustus. Ze kunnen maal eieren afzetten.


Leefgewoonte, Komt `s avonds tevoorschijn om te eten en gebruiken daarbij een rasptong.

Slakken zijn tweeslachtig doch moeten voor de voortplanting paren met een soortgenoot. Na de paring legt elke slak (vanaf april) zijn eitjes af in slijm onder aardkluiten, boomschors, …Uit deze kleine, glazige bolletjes komen na een 3-tal weken kleine slakjes die zich onmiddellijk beginnen te voeden. De reden waarom er soms een naaktslakken plaag is, is dat slakken zijn heel erg snel kunnen voortplanten. Een slakken voortplanting is een speciaal iets in de natuur.


Dit wil echter niet zeggen dat ze nog steeds geen soortgenoot nodig hebben om zich te kunnen voortplanten , maar . Transcript of voortplanting van slakken. Wat is er bijzonder aan ? Bacteriën en andere eencelligen doen het nog eenvoudiger, ze splitsen gewoon in twee en vermenigvuldigen zich zo zonder tussenkomst van een ander. Bij slakken heb je twee exemplaren nodig.

Sommige in het water levende slakken hebben echter een voortplanting die lijkt op die van de mosselen: de eicellen worden in het water buiten het lichaam van het vrouwtje bevrucht. Zo kent de asgrauwe tophoren uitwendige bevruchting. De mannetjes storten hun zaadcellen uit in het water, waarna de . Ze leggen hun eitjes aan de onderkant van bladeren. Toch kan deze slak ook wat sneller aan aquariumplanten beginnen bij een tekort aan voedsel.


Slakken vermenigvuldigen zich door te paren met een andere slak. Deze voortplanting kan met elke andere slak , omdat naaktslakken hermafrodiet zijn. Dit betekent dat ze zowel vrouwelijke als mannelijke geslachtsorganen hebben. De geslachtsklier kan dan zaadcellen produceren, maar ook eicellen.


Tussen maart en juli en in het vroege najaar vindt de paring plaats , er is altijd sprake van een wederzijdse bevruchting. Slakken hebben zowel het mannelijke als vrouwelijke geslachtsorgaan. Nadat de ene slak bevrucht is, keren de rollen van man en vrouw om. Voordat huisjesslakken tot paring komen vindt . In plaats, dat elk van dezelven gemeenlyk tot één geslagt behoort, vereenigen de slakken beide geslagten in een individu. Zy zyn egter niet bekwaam, om zig, zelven te bevrugten, want hiertoe is de vereeniging van twee slakken nodig, die beurtelings met elkander paren, van welken elke de plaats van mannetje en wyfje te . Poelslakken zijn huisjesslakken, die in het water leven.


Ze zijn mannetje en vrouwtje tegelijk. Zulke dieren noem je tweeslachtig In sloten en vijvers kun je de slijmerige slierten eitjes van de poelslak vinden. Zijn penis komt uit de zijkant van zijn hoofd.

Het ding komt bovendien uit zijn vrouwelijke geslachtsopening. Niet voor een naaktslak. Ze bezitten zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen. Deze slijmerige diertjes zijn hermafrodiet. De appelslak is een opvallende slak voor in het aquarium.


Populair door zijn omvang en kleur. Beantwoord hier je vragen over de appelslak! Dwz dat ze zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken hebben.


Als slakken paren, dan bevruchten ze elkaars eitjes met elkaars sperma. In sommige gevallen kunnen slakken zelfs zichzelf bevruchten. Zoude het niet mogelyk zyn, dat de verminking der Slakken , en ook het verlies van haare Koppen, aan baare teelting, voortplanting , en de uitfchudding hunner Eyeren, niet nadeelig zwaare?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.