maandag 23 maart 2015

Akelei zaaien

Lichtjes aandrukken en vochtig houden. De zaden het liefst wegzetten in een koele broei- of tuinkas. Kiemtijd van Akelei bedraagt tot weken. Zodra de zaailingen groot.


Deze akelei heeft me toch zo verrast!

Het begon met dat mooie gele blad en in het eerste jaar helaas nog geen bloei. Nu echter begon in het voorjaar weer dat gele blad boven de grond te komen en daar kwam me toch een mooie bloem boven! Prachtig rozeroo meer dan ik verwachtte. Een van de charmes van de akelei is zijn onvoorspelbaarheid – al zijn er ook mensen die dat nou juist zijn grootste minpunt vinden.


Want plant je een akelei in een rozenperk, dan is de kans groot dat hij het jaar daarop tussen de vrouwenmantel opduikt, liefst in een heel andere kleur. April is de ideale maand om akeleien in de tuin te planten of te zaaien in de volle grond. Juiste plek voor akeleien planten of zaaien.


Deze situatie komt het meest overeen met de oorspronkelijke standplaats van de.

Zoek een beschutte plek voor deze plant waar weinig wind staat. Wilt u uw akelei zaden direct in uw tuin zaaien , doe dit dan in de periode van april tot en met juni in een voorbereid zaaibed. Lees voor het zaaien van uw akelei zaden de.


Maar vanwege hun grote charme is dat geen probleem. Bestel nu zaad van akelei. Zaad bestellen van akelei. Via GB kun je zaad bestellen van diverse soorten akelei.


De akelei is een plant welke ongeveer drie tot jaar oud wordt. Maar zaait erg makkelijk uit, zonder te woekeren. Je kan ook zelf de voortplanting sturen door de plant te scheuren of zelf uit te zaaien. Zaaien is verreweg de beste manier om mooi nageslacht. De verschillende cultivars kruisen onderling makkelijk . Vraag uw gratis cataloog!


Akeleien zijn gemakkelijke planten die zowat in elke grondsoort gedijen. Ze zijn ook goed winterhar maar natte voeten in de winter kunnen de akelei schade toebrengen. Maar niet getreur ze zaaien zich overvloedig uit. Als u ze eenmaal in de tuin hebt, .

Waar kan ik akelei zaaien ? Een goede groei is te verwachten in elke losse humeuze tuingrond die niet te nat is. De meeste akeleien staan graag zonnig, maar verdragen wat schaduw. Je kunt hem ook zelf zaaien, hoe . Dit is een gunstige tijd om jonge akelei in de tuin te planten. Op deze wijze kunt u zelf veel planten opkweken.


U kunt ook zaad kopen en binnenshuis zaaien. Hoge soorten en rassen moeten worden gesteund. De Wilde Akelei is een van de allermooiste soorten uit onze inheemse flora.


Daarnaast is het een van de oudste bekende en meest geliefde blauwe tuinplanten in Europa en een klassieke soort voor de authentieke boerentuin. Zaaitijd: Zaaien in augustus of april. Aquilegia vulgaris - Akelei. Ik heb een klein gedeelte van de ridderspoor in een potje . Zuiverheid van ras of variĆ«teit is hierdoor een moeilijke zaak (verbastering). Bloemen zijn goed op vaas te houden.


Vermenigvuldigen van akelei kan door scheuren of zaaien. Tuinforum onderwerp: akelei zaaien. Bekijk alle reacties via groeninfo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.