donderdag 26 maart 2015

Pindaplant kopen

ELK JAAR VANAF MEI, JUNI LEVERBAAR TOT DE VOORRAAD OP IS. Pinda wordt ook wel aardnoot genoem maar in feite is het een peulvrucht. Als de plant gebloeid heeft (met gele vlinderbloemen) groeien de bevruchte bloemen de grond in, waar zich de peulen ontwikkelen.


Dit maakte de oogst arbeidsintensief, . Een pindaplant groeit heel leuk in een glazen pot op de vensterbank!

Bind het potje af met een plasic zakje zodat de aarde vochtig blijft. Plaats het potje op een warme plaats (liefst 25graden). Ecosect Plantzaad pindaplant.


Meer informatie over Pindaplant met pindapot vindt u bij Bakker. Het is een 1-jarige plant die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. De gebrande pinda is niet geschikt om te zaaien. Gebruik gewone potgrond.


De aarde vochtig houden maar niet te nat, dan zou de pinda snel schimmelen.

Zaden bestellen voor Pindaplant zelf zaaien en oogsten. Leuk voor kamercultuur, maar ook als balkonplant en terrasplant. Zaadhandel voor al uw tuinzaden. Groot assortiment groentezaden bloemzaden kruidenzaden. Lage verzendkosten - snel in huis.


Pinda's kopen bij Bionoot. De pindaplant behoort zoals alle peulvruchtplanten tot de vlinderbloemenfamilie. Als je nu goed oplet, zie je dat de bloemetjes als het ware weer de . Uit een pinda groeit een nieuwe pinda.


Maar hoe gaat dat precies? En waarom heeft de pinda een schil? De chocolade is van een prima kwaliteit. Zoals bij andere planten . In de compost kan namelijk stikstof voorkomen en hoewel dit voor veel planten goed is, maken pindaplanten hun eigen stikstof aan. Als je teveel compost toevoegt, voeg je teveel stikstof toe en dit kan de groei van de plant belemmeren.


Controleer de pH-waarde van de.

In januari kwam ik bij het tuincentrum ineens pindaplant setjes tegen. Arachis hypogaea - Pindaplant - zaden - . Een klein bloempotje met vijf zaadjes in een minimini kasje. Je moet ze pas voorzaaien in maart, maar mijn dochter is al begonnen. Tot nu toe (weken verder) nog zonder resultaat.


Taulino oogst pindaplanten. De kinderen verzamelen de planten en leggen. In kraampjes langs de weg op het platteland . Daar kopen mensen wel biologische pindakaas en ze hebben dan ook het idee dat het daarmee sociaal ook wel goed zit.


Boven de grond zie je alleen een groene pindaplant. Na de bloei maakt de plant uitlopers, een soort extra stengels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.