donderdag 26 maart 2015

Fuchsia plant soorten

FUCHSIA - bellenplant , geslacht van meer dan 1soorten struiken, vaste planten en éénjarigen afkomstig uit midden en zuid-Amerika en behorende tot de theunisbloemfamilie ( Onagraceae). Al de soorten staan in alfabetische volgorde. Fuchsia of bellenplant is een geslacht van honderd tot honderdtien soorten uit de teunisbloemfamilie (Onagraceae). De meeste soorten zijn struiken.


Wat is het toch een bijzonder plantje: de fuchsia.

Ook in Nieuw-Zeeland en op . Deze betoverende plant is weer helemaal trendy en fleurt dit seizoen onze tuinen op! Er zijn wel fuchsia soorten die een bepaalde mate van winterhardheid bezitten, waarbij de ondergrondse delen in de winter “niet” bevriezen. De oorsprong van de fuchsia , de eigenschappen . Het zijn rijke bloeiers die van juli tot in oktober hun sierlijke hangende bloemen tonen. Prachtig als solitair of als losse haag, vanwege de lange bloei ook heel goed te combineren met vaste planten in de border.


Feesten met Fuchsia : De zon schijnt uitbundig, de temperaturen stijgen en de kans op nachtvorst is voorbij… in mei kun je pas écht de bloemetjes buiten zetten. Een aanrader is de rijkbloeiende Fuchsia.

Die is niet voor niets uitgeroepen tot Balkonplant van het Jaar. Met deze trendy topper op het balkon wordt de zomer . Wat begonnen is als hobby in een verbouwde schuur, is uitgegroeid tot een volwaardige fuchsia - en kuipplantenkwekerij. De bloemen hebben een zeer decoratieve klokvorm. Veel soorten bloeien langdurig gedurende zomer en . Dek de voet van de planten af met mulch of aard ze aan met grond. Neem eventueel enkele stekken die je binnen aan de wortel brengt.


In het voorjaar: Kort voor het . Fuchsia ´s zijn geliefde balkon- en tuinplanten met veel soorten en variëteiten. De naam is ontleend aan de botanicus Leonhard Fuchs. Het zijn bergplanten uit de tropen en dit geslacht telt zo´n 1soorten. Men neemt aan dat de fuchsia ´s zich in de vochtig, koele Peruviaanse Andes hebben.


Het is een tropische plant , die een koele plaats verlangt zonder teveel direct zonlicht. Zijn naam dankt de fuchsia aan Dr. Er zijn maar liefst meer dan 7verschillende rassen en soorten als winterhard aangemerkt in de literatuur!


Er werden toen een honderdtal planten aangeplant, per soort. Het eerste beproevings jaar stonden er ongeveer een soorten.

Op het laatst stonden er ongeveer 3soorten. De heer Buurman van de Kwekerij kwam op het idee om op een andere plek van de kwekerij verder te gaan, zijn tractor werd ontsmet en een . Er zijn van die planten die eigenlijk nooit uit de gratie raken. Van Fuchsia bestaan ongeveer 1soorten. Omdat de Fuchsia al zo lang in cultuur is, zijn er ook ontzettend veel hybriden van bekend.


Van stekken tot grote bloeiende planten in diverse kleuren. De fuchsia planten en eenjarigen worden allemaal in onze eigen kwekerij opgekweekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.