vrijdag 27 maart 2015

Wanneer snoeien coniferen

Wanneer moet je coniferen snoeien ? Dit moet in ieder geval vóór de langste dag gebeuren. Om te zorgen dat de coniferenhaag in de winter er netjes bij staat is het aan te raden om deze in augustus nogmaals te snoeien. Na september mag een conifeer.


Je wilt een coniferen haag snoeien ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies!

Hoe en wanneer snoei ik mijn coniferenhaag ? Bekijk de instructiefilm van colouryourlife waarin stap voor stap wordt getoond hoe je een conifeerhaag snoeit. Het is niet altijd even gemakkelijk om een haag strak, mooi en compact te houden. Voor je het weet palmen ze onze tuin in, groeien ze boven onze hoofden en creëren ze teveel schaduw. Lees hier welke soorten wel gesnoeid kunnen worden en wanneer en hoe u dat doet.


Veel coniferen hebben vanzelf een mooie vorm en hoeven nauwelijks gesnoeid te worden. Coniferen snoeien is niet altijd nodig. Verwijder wel dood hout en takken die elkaar kruisen. Gebruik hiervoor altijd een scherpe .

Leer hoe jij je bomen of planten kunt snoeien op de juiste. Als er later gesnoeid wordt herstelt de conifeer zich onvoldoende voordat de winter invalt. Er zijn ook coniferen die . Wordt pas eind juni gesnoeid dan is snoeibeurt voldoende. Laat ik eerst het onderscheid tussen een coniferenhaag en Taxus haag uitleggen. In feite heel simpel het belangrijkste verschil is dat je als het nodig is een Taxus haag tot ver in het bruine gedeelte kan terug snoeien.


Dat betekend dat een verwaarloosde Taxus haag dmv fors terug snoeien weer kan uitgroeien tot een mooi . Plaats ze echter niet onder andere bomen. Dit is een eigenschap die vrijwel alle naaldbomen hebben. Een coniferenhaag kan het beste begin juni en indien nodig nog een keer in aug -sept gesnoeid worden. Knip de nieuwe groei terug om de haag in vorm te houden. In lange, droge periodes en bij uitzonderlijk warm weer is het verstandig om de snoeibeurt even uit . Uw coniferen op de juiste manier snoeien ? Bekijk de tips en films op onze website en voorkom problemen met uw coniferenhaag.


Snoei de haag onder breder dan boven. Wacht niet met snoeien tot de coniferen te groot zijn, want je kan niet op het hout terug snoeien. Als je jouw coniferenhaag netjes wil houden moet je deze minimaal twee keer per jaar snoeien.


Het is verstandig om de coniferenhaag eind mei of begin juni te snoeien.

Zorg dat de klus geklaard is voor de langste dag is aangebroken anders beschadig je de coniferenhaag. Ik wil de coniferen in mijn tuin snoeien. In welk jaargetijde kan ik dat het beste doen. Wordt hij te groot, dan kun je een taxus snoeien. Knip een taxushaag bij voorkeur in een lichte puntvorm, maak hem van onderen breder dan van boven.


Ze bloeien trouwens wel terwijl er wordt verteld dat dit niet kan, toch is het zo. Jonge taxus snoeien doe je twee keer per jaar. De eerste knipbeurt geef je vóór de langste dag (juni), als de taxus nog flink groeit en gemakkelijk uitloopt. In augustus of september ga je voor een tweede keer taxus snoeien zodat de struik strak de winter in gaat. Heb je een wat oudere taxusstruik . Indien u ervoor kiest uw coniferen twee maal te snoeien dan dient u dit de eerste maal na ijsheiligen te doen.


De tweede keer snoeit u de coniferen dan aan het eind van de zomer of begin herfst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.