dinsdag 24 maart 2015

Wat eten wespen

Bijen en hommels eten en verzamelen vooral stuifmeel van bloemen en de nectar er van, wat over is wordt opgeslagen als honing, dat eigenlijk nectar en bijenspuug is, verders als stuifmeel en bijenwas. Uit een wespennest overleven enkel de koninginnen, die in het najaar uitzwermen en gaan overwinteren in stalletjes, hokken, stapels hout ed. De rest van de nest (de werksters) sterven zodra het kouder wordt. In het voorjaar, bij zonnig weer, komen de koninginnen (zijn wat groter) te voorschijn en gaan op zoek naar een . Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken voor het bestrijden of het wespennest verwijderen (klik op de dikgedrukte tekst) dan kunt u ons vrijblijvend bellen of mailen.


De wesp is het meest gevreesde insect, op de voet gevolgd door de spin.

Wespen leven in kolonies, eten insecten, vlees(sap), rottend fruit en andere zoetigheid. Het kan dus zo zijn dat de wespen je zolder zijn binnengekomen op zoek naar eten , maar nu niet meer naar buiten kunnen. Met name door het schoon houden van de omgeving en het bejagen van andere insecten hebben ze een positieve invloed op de leefomgeving.


Wespen zijn een belangrijke schakel in de natuur. Het dieet van een wesp bestaat veelal uit suikers. Dit halen ze meestal uit nectar en vruchtvlees en vruchtensap.


Nu zorgen zij voor de nieuwe eitjes, de bouw van het nest, verdediging van het nest en het eten. Wespen eten als volwassen insect geen dierlijk voedsel meer. Later in het jaar, als het nest achteruit gaat, eten de rupsen echter ook de larven en poppen van de wespen op.

Wat bij de papierwesp ( limonadewesp of steekwesp ) vooral opvalt is het uiterlijk met de karakteristieke helgele en zwarte (waarschuwende kleuren) dwarstekening op het achterlijf. Het valt me de laatste dagen op, dat de wespen nog steeds volop vlees eten , terwijl ze bij mijn lunch in het middagzonnetje de aangeboden zoetigheid negeren. Als een wespennest per ongeluk kapot gemaakt wordt komen alle wespen naar buiten en steken alles wat maar op hun weg komt. Wat eten wespen : mijn verha.


Kenmerken, Insekt met angel en wespentaille (insnoering). Over het hele lijf geel met zwarte tekening. Mannetjes hebben langere voelsprieten dan de werksters. Hoort bij de plooivleugelwespen, omdat ze hun voorvleugel eenmaal in de lengterichting opvouwen. De vleugels lijken daardoor twee keer zo smal.


Leg hem een paar minuten in de vriezer. Door de kou zal hij niet meer kunnen bewegen, maar leeft hij nog wel gewoon. Dan kun je een touwtje om hem vastknopen en als hij weer opwarmt zal hij gewoon weer gaan vliegen. Coole shit, met een wesp aan een touwtje op straat lopen.


Het belangrijkste verschil is dat honingbijen zomer en winter in een kolonie leven , maar dat bij de hommels en wespen alleen de koninginnen overwinteren. Een ander verschil is het verzamelen van voedsel: hommels en honingbijen bezoeken uitsluitend bloemen. Wespen (gewone en Duitse wesp ) zijn uitstekende jagers die allerlei soorten dieren vangen en eten. Hoe ziet dit beestje eruit?


Waar vind je dit beestje?

Hoe verdedigt het zichzelf? Gestoken door een wesp ? Ook zie je ze vaak waar zoetigheid in de buurt is, dit kan zijn bij eten , drinken, vuilnisbakken. Een wesp heeft een kop, borststuk en een achterlijf. Ontdek de tips tegen wespen die wij voor je op een rij gezet hebben. In plaats van heerlijk te genieten van je eten en drinken en het gezelschap van je boek of anderen ben je nu alleen nog bezig met wespen.


Lewis gaf de wespen wat lekkere suiker te eten en liet ze tijdens het eten iets ruiken. De vraag was vervolgens of de wesp op een latere § preferentietest aan die geur de voorkeur zou geven. Ze leerden al snel dat de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.