maandag 30 maart 2015

Pools rijbewijs

Als u in Nederland gaat wonen en u heeft een buitenlands rijbewijs , dan kunt u nog een bepaalde periode gebruik maken van dit rijbewijs. Hoe lang is afhankelijk van het land waar u uw rijbewijs hebt gehaald. Ná het aflopen van deze periode moet u een Nederlands rijbewijs hebben.


Ofwel door het buitenlandse rijbewijs. Als u een rijbewijs heeft dat u buiten Nederland heeft behaal kunt u dat in bepaalde gevallen omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. U hoeft uw rijbewijs niet meteen om te wisselen.

U mag tijdelijk nog in Nederland rijden met een buitenlands rijbewijs. Naar aanleiding van de herkenning van twee nieuwe buitenlandse rijbewijzen, willen we van de gelegenheid gebruik maken om het sturen met een buitenlands rijbewijs even in herinnering te brengen. Om in België een motorvoertuig te besturen moet men, buiten de gevallen waarin er een vrijstelling voorzien is, houder . Woont u in Polen en wilt u uw rijbewijs verlengen?


U vindt de regels bij de RDW. Rijbewijs verlengen in het buitenland. De Nederlandse ambassade is niet betrokken bij de aanvraag of uitgifte van rijbewijzen.


De Dienst Wegverkeer ( RDW) biedt meer informatie.

In bepaalde gevallen kunt u uw buitenlandse rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. Of dat zo is, hangt af van het land waar het rijbewijs is afgegeven. Dan kunt u dat weer terugruilen voor . Of u in Nederland mag rijden met uw buitenlandse rijbewijs hangt af van uw verblijfsduur.


Een Pools rijbewijs is in Nederland maximaal jaar geldig. Tenminste, voor de autoverzekering. Je rijbewijs omwisselen is daarom soms nodig. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om als buitenlander een Belgisch rijbewijs te bekomen. De procedure hangt af van de situatie.


Het is niet verplicht om dit rijbewijs om te zetten naar een Belgisch rijbewijs , behalve wanneer er een einddatum op het rijbewijs vermeld is. Litouws, Roemeens, Pools rijbewijs gewoon te koop. Op deze site – die af en toe even uit de lucht lijkt te zijn – wordt aangeboden om online, zonder rij-examen een . Bij verlies of diefstal van het Belgisch rijbewijs kan de persoon die in een Belgische gemeentenog steeds . Met uw geldige buitenlandse rijbewijs mag u in Nederland slechts een beperkte tijd rijden. Een buitenlands rijbewijs kan omgewisseld worden voor een Belgisch rijbewijs indien dit rijbewijs door de Belgische staat erkend wordt en indien de ge. Binnen bepaalde voorwaarden kan je je buitenlandse rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs bij de gemeente van je woonplaats.


Met een buitenlands rijbewijs kun je in Nederland meestal gewoon een autoverzekering afsluiten.

Lees meer op deze pagina. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van het rijbewijs en is een vereiste in sommige landen buiten de Europese Unie naast het nationale rijbewijs. Het vervangt dus niet het nationale rijbewijs.


Een Internationaal rijbewijs uitgegeven in Nederland is jaar geldig en verkrijgbaar via de ANWB. Bent u langer in Nederland? In een aantal gevallen kunt u uw buitenlandse rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs.


En heeft u uw rijbewijs nodig? De mogelijkheden verschillen per land. Bekijk hier hoe het werkt en wat het kost. Heeft u in het buitenland de vakbekwaamheid gehaa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.