donderdag 25 februari 2016

Biologische tuin

Hoe begin je een moestuin in de stad? Vind alle informatie op Goed Boeren in de Stad! Van de basis over de moestuin tot het zelf kweken van biologische groenten en fruit.


De producten uit deze tuin vormen . Gezon leerzaam, geen milieubelastende distributie, biologisch en toch betaalbaar.

Dat kan allemaal met de zelfoogsttuin. Het principe is simpel: word lid en je mag naar behoefte groenten en kruiden oogsten. Er is genoeg voor ieders behoefte.


Een prachtige tuin met een enthousiaste eigenaar en medewerkers. Ze noemen het lusthof en dat klopt helemaal! Na een lekkere kop koffie en een heerlijk taartje gingen we weg met een tas vol biologische groenten in allerlei kleuren en hebben thuis heerlijk gekookt en nagenoten.


Neem bij koud of natter . Hier kunt u in een professionele kas zelf biologisch groenten, fruit, bloemen en tuinplanten telen.

Dit het gehele jaar door in een ideaal (werk)klimaat. De voordelen van telen in een kas: goedgroengroei. Teel gezamelijk groenten, fruit, kruiden en bloemen op de biologische moestuin in Nuenen. We zijn er op woensdag- en zaterdagochtend.


Kom naar De Moestuin in Utrecht om je feest te vieren, lokaal geteelde groenten van eigen grond te kopen of om lekker te lunchen of taart te eten! Basishandboek voor de biologische Paperback. Groenten, fruit en kruiden kweken op een natuurlijke manierWeten wat je eet. Wie zelf groenten en fruit kweekt, kan er zeker van zijn dat wat er op tafel komt niet alleen veel lekkerder en sma. Welkom op de website van Tuinderij Eyckenstein.


Op hectare telen we een grote diversiteit aan groente. Ons motto is Lekker, Mooi en Gastvrij. Biologische Tuinderij de Elzenkamp. Seizoensgroente uit Voorthuizen.


Meer dan verschillende soorten groenten worden er ieder seizoen verbouwd op de tuinderij aan de rand van Voorthuizen. Geheel biologisch, zonder kunstmest en zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Wil je ook genieten van overheerlijke .

We telen meer dan verschillende soorten biologische groenten, fruit, kruiden en (eetbare) bloemen. De tuin beslaat ha, waarvan ongeveer ha wordt beteeld. In Zelfoogsttuin Kansrijk zorg ik als tuinder gedurende het seizoen voor een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod van allerlei verschillende biologische groenten en kruiden. Jij mag als lid van de tuin elke week komen oogsten.


Ik laat je wekelijks via social media, e-mail en een bord in de tuin weten wat je . Mengsel van biologische grassen, bloemen en kruidenzaden om de kippen continu van vers groenvoer te voorzien. Knaagdieren worden hier overigens ook heel blij van! En gelukkig zijn er momenteel vele biologische volkstuinverenigingen in opkomst, met ontelbare hobby tuinders die nog nooit kunstmest of chemische middelen hebben gebruikt en toch prachtige gezonde planten telen. En ook boeren die professioneel biologische groente en fruit telen zijn gelukkig in opkomst.


Met een stukje over het houden van biologische kippen in de sta bedoel ik eigenlijk het houden van biologische kippen in een kleine tuin binnen een woonwijk. Voor het gemak maar samengevat tot een stadstuin want dat dekt de lading wat compacter, voor een titel wel handig. Al woon ik nu zelf in een . Onbespoten en krakend verse groenten en fruit, dat is waar onze tuinderij voor staat.


Je kunt op heel verschillende manieren met een tuin omgaan en op heel verschillende manieren over de planten en de grond en de natuur denken. Een advies dat gegeven wordt vanuit de chemisch- technische visie op de land- en tuinbouw past niet in de tuin die volgens biologische of organische ideeën is opgezet. Knooppuntenfietsroute naar de biologische tuin De Glind te koop bij VVV Leusden.


De Tuin is een kleinschalig tuinbouwbedrijf, met een lappendeken van groenteteelten. De zorg voor een gezonde bodem, een rijke natuur en een fraai landschap zijn belangrijk voor De Tuin. Er worden biologische groenten voor de groentepakketten geteelt. Doordat alles zoveel mogelijk zelf geteelt en naar de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.