zondag 28 februari 2016

Solitaire planten

Wat oorspronkelijk een kleine kwekerij was van haagplanten en snoeivormen, is vandaag een trendsetter in zijn sector. Inmiddels beschikken we over 1hectare solitaire planten in de meest uiteenlopende vormen en maten. Het begrip solitair wordt tevens gebruikt voor bomen, struiken en doorgaans wat hogere vaste planten die niet gegroepeerd staan.


Een mooie solitaire plant is een echte blikvanger! Een solitaire plant heeft meestal een mooie vorm, mooie bloemen en een spectaculaire herfstverkleuring.

Van hele gangbare soorten tot bijzondere soorten en mooie solitaire planten , zoals de Decainsea fargesii op de foto. Om de bijzondere soorten heesters extra onder de aandacht brengen zijn we bezig een overzicht beschikbaar te stellen met een foto en de beschrijving van deze planten. Solitairen in onze kwekerij kan U meteen uitkiezen. Voor het complete asortiment.


In tegenstelling tot de honingbijen hebben de solitaire bijen geen sociale levenswijze. Nest maken, op zoek gaan naar voedsel en eieren leggen doen ze allemaal alleen. Hieronder een aritkel over de levenscyclus van de solitaire bij.


Dit gedeelte van de website is eigenlijk onze kwekerijbibliotheek, het naslagwerk voor iedereen die wat meer over planten wil weten.

Dit artikel gaat niet over een kluizenaar, een eenzaam levend dier of wezen eerder een verduidelijking van de verschillende kweekwijzen van planten. Een onderscheid kan verder nog worden gemaakt tussen solitaire planten en grote maten. Het aanbod is breed: van solitaire heesters, bomen in elk gewenst formaat, meerstammen en rododendrons tot fruitbomen en coniferen. De boomkwekerij beslaat een totale oppervlakte van hectare.


Hiervan bestaat hectare uit containerveld en hectare teelt in de volle grond. Deze planten worden ruim geplant, zodat het . Alle heesters kan u als solitair aanplanten. Zowel bladverliezende als bladhoudende heesters komen solitair tot hun recht. U kan ze wat hun gang laten gaan zodat ze losser of naturel uitgroeien of u kan ze mooi in een strakkere vorm gaan snoeien. In het eerste geval zal u ze uiteraard wel wat meer ruimte moeten gunnen.


Groenplanning De Bonte (standnummer : 808) Aanleg en onderhoud van tuinen, solitaire planten , bloempotten, vuurschalen, sokkels, brievenbussen, tuinarchitectuur, Meer info . Zie jij het liefst moderne tuinen? Ontdek hier welke planten het best passen in een moderne tuin. Een vaste plant voor de volle zon en halfschaduw die kan gebruikt worden als solitair of in grote borders. Zorg in de eerste jaren voor een winterdek.


Het is een vaste plant die jarenlang op dezelfde plaats kan blijven staan. Ze verlangen een doorlatende bodem.

Erg mooi in een bed van stekelnoten! Voedselplanten of drachtplanten leveren nectar en stuifmeel aan solitair levende bijen. Gezien de vaak zeer specifieke relatie tussen bij en plant (er zijn wilde bijen die een hele duidelijke voorkeur hebben voor maar één soort plant ) is het duidelijk dat geschikte biotopen zeer kwetsbaar zijn.


Verdwijnt de plant , dan . Wil je een solitaire boom planten , kies dan voor een loofboomsoort die hoger wordt dan meter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.