woensdag 24 februari 2016

Phytoftora bestrijden

Plant tomaten met grote vruchten onder. Het bedrijf Clean-Light ontwikkeld lampen . Bedrijfshygiëne, zoals het afdekken van aardappelafvalhopen en bestrijding van aardappelopslag, is gezien de overwintering in zieke knollen een voor de hand . Op de stengels kunnen bruinzwarte vlekken ontstaan, die vaak beginnen in de bladoksels. Ik houd er niet van om over tegenvallers als ziekten en beestjes, etc.


Ik heb er ook geen verstand van, zoals al eerder gezeg ik ben geen bioloog.

Preventieve maatregelen, zoals gewasrotatie en goede bedrijfshygiëne. Uitgaande van een schijnbaar onbetekenend niveau van aantasting kan een vatbaar . De bestrijdingsstrategie begint met het uitschakelen van (primaire) bronnen: het afdekken en opruimen van afvalhopen, het voorkomen en bestrijden van opslag, het . Werk nooit tussen een nat gewas, dat doet de schimmel sneller verspreiden. Wacht tot je planten zijn opgedroogd en ga dan pas aan . Tholen - Christian Rinkel van één van de verantwoordelijken voor de gewasbescherming bij Kesgro uit Middenmeer. Op dit bedrijf worden op een areaal van hectare tomaten geteel waarvan hectare belicht.


Het ras dat geteeld wordt is Komeett.

Ieder jaar steekt deze in de loop van de zomer de kop op, en het lijkt er bovendien op dat dat steeds vroeger gebeurt. Resistente rassen zijn nog onvoldoende beschik- baar en biologisch acceptabele middelen ter preventie of bestrijding van de ziekte zijn er evenmin. Wat knolphytophthora betreft lijkt het uitgangsmateriaal daarom gezond. Desondanks is de boodschap niet anders dan voorheen.


Hanteer voor de beste strategie de volgende . Het is verplicht om de belangrijkste bronnen te bestrijden. Dit zijn aardappelafvalhopen, phytophthorahaarden en aardappelopslagplanten. NAK voert de controle op de bestrijdingsplicht uit.


Het tijdstip van de eerste behandeling hangt af van de gewasontwikkeling, infectiedruk, weersomstandigheden en gevoeligheid van het ras voor phytophthora. Op stengels, blad-en trosstelen bevinden zich vaak grote, bruine tot zwarte vlekken, waaronder het merg gezond blijft. Op bladeren groen-zwarte vlekken waarop spoedig verwelking volgt.


Dit is de meest bedreigende ziekte voor de aardappelteelt in regio's met een gematigd klimaat. Phytophthora bestrijding in aardapplen. Ze kost landbouwers in België jaarlijks ongeveer miljoen euro en de bestrijding ervan brengt een behoorlijke milieubelasting met . Gemiddeld spuiten de telers zes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.