donderdag 25 februari 2016

Werking sint janskruid

Ook bij infecties van de urinewegen heeft het een milde werking , vooral bij kinderen, bijvoorbeeld bij bedplassen, wrijf hierbij de bovenbenen en de blaasstreek in met de olie. Voor stoffen met die werking geldt dat men moet opletten met Tyramine-bevatten voedingsstoffen (bv kaas). Maar geen paniek: nauwelijks één persoon die St - Janskruid gebruikt, houdt . Het kan worden gebruikt door mensen met lichte tot matige depressiviteit.


Dit geldt ook indien een tricyclisch antidepressivum, bijvoorbeeld amitriptyline, bij neuropathie wordt gebruikt. In combinatie met een MAO-remmer, een SSRI of .

Gunstige resultaten zijn reeds opgedoken bij het behandelen van deze. Man, 37: 'Had lang en heftig last van depressie maar wilde alleen in uiterste nood aan de AD. Sint-Janskruid Werking en. Als je met je vingers een geel bloemblaadje fijnwrijft zul je merken dat er een bloedrood sap uit komt.


Vroeger dacht men dat de goden met het rood van een plant de geneeskrachtige werking op het bloed wilden . Maar het kruid staat vooral bekend om zijn werking op de geestelijke gesteldheid. Bij depressies, angsten, overbelaste zenuwen, slapelooshei beginnende dementie, premenstruele . Kruidenpreparaten met sint - janskruid kunnen leiden tot inductie van CYP2C1 CYP2E CYP3Aen P-glycoproteïne.

Dit kan er toe leiden dat de plasmaspiegels van geneesmiddelen die door deze enzymen worden gemetaboliseer worden verlaagd. Daardoor kan de werking van het geneesmiddel verminderen. Zij remmen de neuronale heropname van serotonine, noradrenaline, dopamine, GABA en L-glutamaat. Zeker voor plantaardige geneesmiddelen is er opvallend veel wetenschappelijk onderzoek naar de werking en . De werkzaamheid blijkt niet onder te doen voor de reguliere, synthetische antidepressiva. Men dient wél op te letten met gelijktijdige gebruik van andere geneesmiddelen.


De plant bloeit van mei tot en met augustus en heeft dan goudgele bloemen. De bladeren en bloembladeren bevatten kleine oliekliertjes. Van de olie die men uit de plant haalt wordt gezegd dat deze een antidepressieve werking. Ook de olie heeft deze eigenschappen.


Weiss noemt Johannesolie als eerste keus preparaat bij kleine, afgegrensde, traag genezende wonden. Gaaskompressen, gedrenkt in de olie worden op de wond aangebracht. Wetenschappers vermoeden dat de bioflavonoïden uit Hypericum perforatum ook sedatief werken nadat deze werking op het centrale zenuwstelsel ook is . Gevoelige mensen die openstaan voor de wereld om zich heen kunnen soms te veel indrukken opnemen.


Andere mensen worden er juist levenslustiger door. De plant vitaliseert de zenuwwerking en verspreidt levenslicht naar . Bovendien worden mogelijke bijwerkingen en interacties van dit .

Wisselwerking met geneesmiddelen. Het werkingsmechanisme van sint - janskruid en de exacte samenstelling van bestanddelen (extract van Hypericum perforatum) is niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.