dinsdag 23 februari 2016

Plantensoorten zoeken

West- Europese planten herkennen. Gebruikers kunnen zelf informatie en beelden van nieuwe planten toe te voegen. Zoek op naam of op kenmerk en vind de plant die past bij de situatie in jouw tuin. Heb je een plant gevonden, dan staan er ook de kwekers bij vermeld die de plant verkopen.


Via onderstaande buttons, kunt u alfabetisch zoeken op de Nederlandse naam van de plantensoort. De planten , vroeger een rijk met de naam Plantae, vormen volgens moderne indelingen de groep Viridiplantae in de supergroep van de Archaeplastida.

De naam Plantae wordt niet meer voor een taxonomische eenheid gebruikt. Zelfs is het mogelijk de gehele supergroep Archaeplastida op te vatten als planten , dus . Ga naar: navigatie, zoeken. Het is ontwikkeld door wetenschappers van vier Frans organisaties (Cira Inra, Inria en Ird) en de Tela Botanica netwerk, met financiële steun van stichting Agropolis. Onder andere, het omvat een automatisch identificatie . Addertongfamilie, Ophioglossaceae, Narcisfamilie, Amaryllidaceae.


Amarantenfamilie, Amaranthaceae, Niervarenfamilie, Dryopteridaceae. Anjerfamilie, Caryophyllaceae, Olijffamilie, Oleaceae. Aronskelkfamilie, Araceae, Ooievaarsbekfamilie, Geraniaceae.

Aspergefamilie, Asparagaceae, Orchideeënfamilie, Orchidaceae. Ben je op zoek naar de naam van een plant? Help mee om deze planten te identificeren.


Plantifier (Welke plant is dit) is een . Ze kunnen planten die al bestudeerd en benoemd zijn determineren, en planten die net ontdekt zijn aan de hand van hun kenmerken classificeren (ordenen). Botanici hebben ook een uitgebreide kennis over de bouw en PLANTEN OPSPOREN Vanwege het grote aantal soorten lijkt het zoeken naar geneeskrachtige . Met dit project willen we de groeiplaatsen van de zeldzaamste plantensoorten actualiseren door gericht te zoeken op oude vindplaatsen. Het gaat om zeldzame soorten van de Habitatrichtlijn, zeer zeldzame soorten en soorten die op de Rode Lijst in de categorie Ernstig Bedreigd vallen.


Daarnaast zijn recent nieuw . Inheemse en ingeburgerde plantensoorten in Nederland en België. Op en bij iedere foto staat aangegeven wie de fotograaf is of van welke site de foto afkomstig is. Een volksnaam kan soms op meer dan één plantensoort slaan. In de index zal dit snel blijken. De Latijnse (en hun synoniemen), Engelse, Franse en Duitse plantennamen laten de expert toe om vlug wat meer info op te zoeken in de internationale literatuur.


Uiteraard zijn ook de giftige plantendelen en bestanddelen . Duizenden plantensoorten met Latijnse namen, onderhoudsadvies en andere nuttige gegevens. Douane voor zakelijke gebruikers. We houden toezicht op de in- en uitvoer van beschermde dier- en plantensoorten.


Of producten ervan zoals koraal en ivoor.

Wat kan je doen deze maand? Kijk eens op onze Pinterest- pagina. Een tuinaannemer uit je buurt helpt je graag. Dode planten en blaadjes opkuisen uit je border.


Breng kleur op je terras met winterheide. Vaste planten beschermen tegen het vriesweer. Van sommige soorten die in het Vlaamse Gewest in het wild voorkomen behoeven de leefplaatsen van de planten bescherming. De vruchten van vele planten springen met aanmerkelijke kracht open ten einde de in hen bevatte zaden zoo veel mogelijk is te verspreiden en dus meer ruimte voor hunne groei te geven.


Eenigen groeijen of tieren daarom slechts op hooge bergen en zoeken anderen de schaduw der bosschen. Invasieve uitheemse planten hebben zich de afgelopen decennia fors uitgebreid in Nederlan met name in het water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.