maandag 29 februari 2016

Schutting begroeien

Ik heb zelf in de achtertuin (zuiden)een grootbladige klimop, (ooit een paar stekjes uit vakantie geweest) Inmiddels is de hele schutting begroeid tot een muur van groen. Een schutting kun je mooi laten begroeien met klimmers. Er zijn klimplanten die ook in de winter hun blad houden, waardoor je ook in de winter uitzicht hebt op een groene schutting.


Welke klimplant is het meest geschikt? Zo plaats je een klimplant schutting.

Hier het eerste jaar al best bedekt en het tweede jaar was de schutting helemaal begroeid . Schuttingen , gevlochten manden, of andere creatieve ideeën leest u hier in het artikel over vlechtwerk van wilgentenen. Met wilgentenen kunnen allerhande decoratieve elementen gemaakt worden. Kies voor klimplanten en laat ze langs trellis en hekjes tegen de schutting en gevel klimmen.


Klimplanten laten klimmen. Ga de hoogte in met klimplanten. Ze kunnen een schutting , muur, rek of pergola prachtig begroeien.


Zo heb je al snel lekker veel groen in je tuin, zelfs al heb je maar weinig ruimte.

Er zijn allerlei soorten, maar welke soort groeit het best op welke plek? Die schutting zou volgens de buren mandelig zijn. Wij hebben een paar maanden geleden onze schutting vervangen. En zij hebbben dan ook een advocaat in de armen genomen. Het kadaster is geweest en geeft aan dat dat de schutting volledig op onze grond staat.


En door middel van verklaringen van . Ik heb deze schutting laten begroeien met hedera aan mijn kant, hierdoor steken er her en der wel stukken door nar de kant van de . Levensduur natuurlijke schutting. De levensduur van een natuurlijke schutting hangt af van het materiaal en de plek waar deze komt te staan. Gemiddeld gaat een natuurlijke schutting circa jaar mee. Wilgenmatten en bamboematten zijn kwalitatief gezien de beste producten.


Als u de tuinafscheiding laat begroeien , dan . Als de erfafscheiding doorzichtig is dan is er meestal sprake van een hek. Schuttingen kunnen ook van andere materialen gemaakt worden: bijvoorbeeld rieten matten. In oude woonwijken tref je vaak schuttingen aan die gemaakt zijn van betonnen platen. Vaak laten tuinliefhebbers de schutting begroeien door klimplanten, .

Marianne van Stiphout m. Om van de coniferen van onze buren af te zijn, hebben we een schutting geplaatst. Heeft iemand tips hoe ik die kan laten begroeien zodat hij liefst het hele jaar mooi is? Het te begroeien deel is ong.


Aan het eind van de tuin hebben we ook een schutting gezet, voor de . De betongaasmatten zijn er met verschillende maasafstanden: 75x75mm, 100x100mm en is verzinkt of verroest verkrijgbaar. Nu geplaatst vanaf 8- Euro per meter, klimop- schutting Net geplaatst. Heidematten zijn erg geschikt als (tuin) schutting.


Ze zijn goedkoop en multifunctioneel. Je kan ze eventueel laten begroeien met klimop voor een karaktervolle uitstraling. In dit artikel kom je meer te weten over de verschillende soorten, prijzen, levensduur en plaatsing van heidematten. Veel mensen hebben een houten schutting in de tuin, op de grens met de buren om wat privacy te creëren. Hij biedt echter vaak een wat saaie aanblik.


Tips om daar verandering in te brengen! Groene en bloeiende begroeiing. Laat de schutting begroeien met klimplanten, zoals klimop, bruidssluier, . Ben je op zoek naar een groenblijvende klimplant, dan zal je oog waarschijnlijk snel vallen op klimop of hedera. Met deze klimplant laat je in geen tijd een muurtje, een schutting of een pergola begroeien.


Weet wel dat enkel jonge klimop klimt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.