vrijdag 19 februari 2016

Groene aanslag dakpannen

Wij gebruiken dezelfde spray die wij al meer dan jaar gebruiken bij rieten daken. Groene aanslag bestrijden? Het zijn eencellige organismen die op na enkele jaren zichtbaar worden in de vorm van een groene of grauwe sluier.


Algen groeien goed op vochtige plaatsen, dus de lang vochtig blijvende dakpannen vormen een prima voedingsbodem voor de alg. Algen zijn pioniers, indien u de algen niet tijdig verwijderd zullen er ook .

Dakreiniging vanaf de gron wij hoeven uw dak niet op. Wij komen vrijblijvend langs voor een prijsopgave. Schoonspuiten met de hogedrukreiniger wil ik niet.


Welke optie zijn er en wie weet een goed middel hiervoor. HG groene aanslagreiniger is daarvoor uitsteken gewoon . Er zijn tal van mogelijkheden om ervan af te komen. Met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes tot het inschakelen van een professional. Weg met die groene aanslag !

Dat is ongetwijfeld wat u denkt, als u naar een verontreinigde gevel kijkt. Ze houden vooral van betonnen sneldekpannen. Onze vuistregel is: hoe ouder de dakpan , des te meer groene algen en mossen.


Het kan zich ook prima hechten aan gladdere materialen als glas, metaal en marmer. Ook hout is niet veilig: . Ik heb groene aanslag (mos denk ik) op mijn pottelberg dakpannen. Iemand een idee hoe ik dit kan verwijderen? Eén of ander milieuvriendelijk product?


Over het algemeen zijn dakpannen ( keramische en betonpannen) goed te reinigen door middel van heet water onder hoge druk. Wat betreft het poetsen van de pannen, kregen we van Koramic, specialist in kleidakpannen een receptje mee: De groene , gele of witte aanslag of aangroei , te wijten aan het voorkomen van ofwel algen(wieren), mossen of korstmossen, vastzittend stof en de ophoping ervan in de sluitingen en . Deze hebben een groenaanslag achtergelaten op dakpannen. Om deze groenaanslag te verwijderen is het reinigen van dakpannen van groot belang. Deze aanslag is een basis voor de atmosferische vervuiling.


Naast esthetische aspecten (een schoon dak is natuurlijk mooier dan een vervuild dak), zijn er ook technische . Meerdere toepassingsgebieden: . Bij geglazuurde dakpannen is het reinigen met warm water onder gepaste druk vaak voldoende om uw dak weer een mooie uitstraling te geven.

Met heet water worden alle algen en mossen gedood. Betonnen dakpannen en groene aanslag verwijderen. Bij betonnen dakpannen is na het reinigingsproces meestal nog een . Heller Dakpannen Reiniging beschermt daken, muren en pleinen tegen groene aanslag en mos.


Tot jaar na behandeling geen algen en mos meer op uw dak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.