maandag 29 februari 2016

Zorgtechnologie voorbeelden

De opkomende zorgtechnologie , moet het werk van de professional een stuk eenvoudiger of effectiever maken. Zorginstellingen kiezen de weg van innovatie. NrAov73J0Gkfeature=em-subs_digest-wl.


Zorggroep Meander versnelt revalidatie met zorgtechnologie ! Intensieve oefentherapie na een heup- of knievervanging leidt tot sneller herstel.

Dat is wetenschappelijke bewezen. Oftewel de burger kan het zelf kopen. Hulpmiddelen om uw huis mee te automatiseren (domotica) vindt u in legio bouwmarkten en webshops. Veel technologie wordt aangeboden via . Welke bijdrage kan zorgtechnologie leveren aan het langer zelfstandig wonen van ouderen?


Wij verzamelden voorbeelden. In Nederland draaien verschillende projecten waar zorgtechnologie wordt ingezet om ouderen langer zelfstandig te laten wonen. Van beurzen, voorlichting tot slimme .

E-zine technologie: financiering, borging en opschaling van zorgtechnologie. Voorkant van het e-zine technologie - de implementatiefase. Omdat de precieze invulling van beroep tot beroep verschilt, krijgt u voorbeelden van drie HU- opleidingen. Via linkskrijgt u extra achtergrondinformatie, zoals . In ziekenhuizen is zorgtechnologie sterk vertegenwoordigd en vooral georiënteerd op medische ingrepen en het stellen van diagnoses.


Een robot die medicijnen rondbrengt. Een fysiotherapeut die behandelt via Skype. Zomaar twee voorbeelden van zorgtechnologie. In de nabije toekomst de gewoonste zaak van de wereld? De gezondheidszorg staat de komende jaren voor enorme uitdagingen.


Door de vergrijzing komt er meer vraag naar verzorgend personeel. Tegelijk stijgen de zorgkosten. Deze trends vereisen een nieuwe aanpak.


Een voorbeeld hiervan is personenalarmering aldus Stephanie Lowiessen, manager strategie, beleid en communicatie bij WDTM. Veiligheid bij langer thuis blijven . Technologie voor veilig gevoel. Kan je voorbeelden van zorgtechnologie noemen uit je directe omgeving?

Wat versta jij onder zorgtechnologie ? Welke doelen kan je bereiken met zorgtechnologie ? Welke randvoorwaarden spelen een rol bij het toepassen van zorgtechnologie ? De onderzoeksgroep is verbonden met de expertisecentra Zorginnovatie en Product - en procesontwikkeling, twee van de zes expertisecentra die de hogeschool rijk is. Wat vraagt de inzet van technologie van de organisatie, de projectmedewerkers, de zorgprofessionals, mantelzorgers? En wanneer worden zij er blij van?


Verschillende zorgorganisaties werken aan goede voorbeelden van zorg met ondersteuning van zorgtechnologie. In dit themadossier is daar alles over te vinden. Als simpel voorbeeld noemt Liem de iPad waarmee zorgprofessional en cliënt met elkaar kunnen communiceren.


Maar technologie levert meer op dan alleen efficiëntie. Wat dat betreft merk ik dat zorgtechnologie te . We willen dat mensen zo veel mogelijk regie over hun leven houden. Ze noemt als voorbeeld de gps: „Men- sen met dementie kun je een gps-zen- dertje meegeven, dan is elk moment te achterhalen waar ze zijn. Vaak brengt alleen al het . Domotica in de zorg, zorgdomotica, zorg op afstand of zorgtechnologie – wat is domotica in de zorg en wat zijn de toepassingen? Deze verhalen zijn van groot belang om (toekomstige) zorg- en welzijnsprofessionals kennis te laten maken met de mogelijkheden en onmogelijkheden van zorgtechnologie.


Zorgtechnologie kan daarbij helpen. De verzamelde verhalen zijn illustrerende voorbeelden uit de praktijk en laten zien dat er meer nodig is dan alleen technologie. In deze factsheet vindt u enkele voorbeelden van de inzet van zorgtechnologie bij Opella. Zora is een goed voorbeeld van hoe techniek kan worden ingezet voor het welzijn van mensen.


De kleine robot brengt ouderen in beweging, doet met.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.